Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Koronavirustilanne uhkaa hajauttaa miesten ja naisten maastohiihtokilpailut eri tapahtumiin – jopa koko maailmancup uhattuna

FIS:n kilpailupäällikön mukaan ensi talven kausi ei tule olemaan normaali.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen sijoittui kesken jääneen maailmancupin kokonaistilanteessa kuudenneksi.EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tekee erilaisia kriisisuunnitelmia koronaviruksen varalta jo ensi talven kisoja varten. Koronaviruspandemia keskeytti talvilajien kilpailut maaliskuussa, eikä uhka välttämättä poistu ensi kaudeksi, vaikka ensi kauden alkuun on lähes seitsemän kuukautta aikaa.

FIS:n hiihtolajien kilpailupäällikkö Pierre Mignerey kertoi (siirryt toiseen palveluun) norjalaisen Verdens Gangin haastattelussa, että hiihdon maailmancupin varalle on tehty useita vaihtoehtoisia suunnitelmia, jos normaali kilpailutoiminta todetaan turvattomaksi. Pahimmassa tapauksessa koko maailmancupin kiertue saatetaan perua, jos kokoontumista tai matkustamista rajoitetaan.

– Kilpailuohjelman supistaminen on vaihtoehdoista optimistisin, Mignerey kertoi.

Joukkueiden pienentäminen on yksi vaihtoehdoista. Se voitaisiin toteuttaa jopa niin, että miesten ja naisten kilpailut järjestettäisiin eri tapahtumissa ja mahdollisesti ilman yleisöä. Myös huoltoryhmien kokoja saatetaan rajoittaa.

Lisäksi Tour de Ski -kilpailukiertue on kaavailtu järjestettäväksi yhdessä ainoassa maassa.

– Vallitseva tilanne edellyttää joustavuutta. Meidän on nyt tärkeintä hahmottaa, mitä sääntöjä ja rajoituksia meidän täytyy noudattaa kaikkein pisimpään, Mignerey totesi.

– Liiton maastohiihtokomitea käsittelee näitä asioita toukokuussa. Varsinaiset suunnitelmat voidaan hyväksyä aikaisintaan ensi kesänä.

Hiihdon MM-kisat on määrä kilpailla Oberstdorfissa helmi-maaliskuun vaihteessa, ja Mignereyn vastausten perusteella mitään varmuutta kilpailujen läpikäynnistä ei ole.

– En halua arvuutella. Kilpailuihin on pitkä aika, ja kisajärjestäjien on syytä varautua moniin vaihtoehtoihin, Mignerey sanoo.

Lue myös:

Epätasaisuus jäi harmittamaan – Kläbo haluaa takaisin sprinttimaajoukkueeseen

Asiantuntijan mukaan Stina Nilsson ei saa maajoukkueeseen vapaakorttia, vaan edessä on ympäripyöreitä harjoituspäiviä – "Pari vuotta menee, ennen kuin tulee tulosta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat