Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Bundesliigaseura Hertha Berlin pestasi jo kauden neljännen päävalmentajansa

Kokenut Bundesliigavalmentaja Bruno Labbadia, 54, aloittaa tehtävässään pääsiäisen jälkeen.

Saksan jalkapallo
Bruno Labbadia
Bruno Labbadia luotsasi viimeksi Wolfsburgia. AOP

Jalkapallon Bundesliigassa pelaava Hertha Berlin vaihtaa jälleen valmentajaa. Bruno Labbadiasta tuleekin berniililäisseuran kauden neljäs käskijä.

Kauden alussa valmennusvastuuta kantanut Ante Covic irtisanottiin marraskuussa. Covic ehti luotsata berniililäisseuraa vain muutaman kuukauden, sillä hän aloitti seuran päävalmentajana kesällä.

Saksan ja Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueita luotsannut Jürgen Klinsmann korvasi Covicin, mutta viihtyi tehtävässään vain kymmenisen viikkoa. Klinsmann ehti luotsata joukkuetta vain yhdeksässä Bundesliigan ottelussa ennen yllättävää eroamistaan.

Klinsmannin jälkeen vetovastuun otti Alexander Nouri, joka toimi aiemmin Klinsmannin apuvalmentajana. Alunperin seuran ajatuksena oli pestata uusi päävalmentaja vasta kauden päätteeksi, mutta koronaviruspandemiasta aiheutunut tauko muutti seuran johdon suunnitelmia.

– Bruno todella tuntee Bundesliigan monien vuosien ajalta niin pelaajana kuin valmentajanakin. Hän on näyttänyt, että hän osaa kehittää joukkueita ottamaan seuraavan askeleen. Hänen hyökkäävä jalkapallonsa ja kunnianhimonsa sopivat täydellisesti seuraamme, seuran urheilujohtaja Michael Preetz sanoi tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Labbadia edusti peliurallaan lukuisia Bundesliigaseuroja, muun muassa Bayern Müncheniä, FC Kölniä ja Werder Bremeniä. Valmennuskokemusta häneltä löytyy Wolfsburgin lisäksi muun muassa VfB Stuttgartista, Leverkusenista ja HSV:stä.

Hertha on sarjassa sijalla 13, kuusi pistettä putoajakarsijan paikan yläpuolella. Bundesliigassa pelejä on pelaamatta vielä yhdeksän. Sarja keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi maaliskuun puolivälissä.

Muiden Bundesliigaseurojen tavoin myös Hertha Berlin aloitti joukkueharjoitukset tällä viikolla. Labbadia aloittaa tehtävässään pääsiäisen jälkeen.

Lue myös:

Jürgen Klinsmann erosi – Hertha Berlinin valmennuspesti kesti vain kymmenen viikkoa

Saksan ja USA:n entinen maajoukkuevalmentaja Jürgen Klinsmann luotsaa Herthaa kauden loppuun

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat