1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rauman Lukko

Rauman Lukon pelaajien ja valmentajien palkkoja leikataan koronan takia

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kiittelee pelaajien yhteistyötä seuran taloustilanteen helpottamiseksi.

Heikki Liedes edusti pelaajia palkkaleikkauksesta käydyissä neuvotteluissa. Kuva: AOP

Jääkiekon liigaseura Rauman Lukon pelaajat ja valmennus ovat päässeet sopimukseen seuran kanssa palkkojen leikkaamisesta. Taustalla on kiekkokauden päättyminen ennen aikojaan koronaviruksen takia.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo neuvotteluiden sujuneen hyvässä hengessä. Hän on kiitollinen pelaajien ja valmennusportaan ymmärryksestä seuraa kohtaan vaikeassa tilanteessa.

Liedes: "Yhteiskuntavastuuta"

Neuvotteluissa pelaajia edustanut Heikki Liedes sanoo pelaajien halunneen apuun, kun Lukon muu henkilökunta joutui yt-neuvottelujen kohteeksi.

– Kun kuulimme Lukon toimistoa ja ravintolatoimea koskevien yt-neuvotteluiden alkaneen, koimme velvollisuudeksemme kantaa kortemme kekoon. Nämä talkoot kuuluvat meille kaikille jo ihan pelkästään yleisen yhteiskuntavastuun merkeissä, eikä vapaamatkustajille ole tilaa tässä asiassa, Liedes sanoo.

Lukon toimitusjohtaja Rajala ei avaa Ylelle tarkemmin, miten suuresta rahasummasta pelaajapalkkioiden leikkauksista saaduissa säästöissä on kyse. Hän kuitenkin kuvaa pelaajien vastaantuloa taloudellisesti erittäin merkittäväksi.

Työntekijöitä lomautettuna

Lukolla on monesta muusta liigaseurasta poiketen paljon jääkiekon oheistoimintaa, kuten ravintolatoimintaa, joka tällä hetkellä on poikkeustilan takia suljettu. Henkilökuntaa on lomautettu, ja myös uusia säästöjä etsitään edelleen.

Lukon pelaajat ovat seuraan määräaikaisissa työsuhteissa. Lukolla on heidän lisäkseen palkkalistoillaan 27 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä.

Lukko oli kesken jääneen Liigan runkosarjan toinen Kärppien jälkeen.