Suora

  • Urheiluruutu

Joukkopako Barcelonan johtokunnasta: taustalla tyytymättömyys seuran presidenttiin, jonka mainetta on yritetty puhdistaa hämärällä tavalla

Peräti kuusi Barcelonan johtokunnan jäsentä erosi tehtävistään perjantaina.

urheilu
camp nou barcelona
Barcelonan Camp Nou -stadionin lehterit pysyvät toistaiseksi tyhjinä koronavirustilanteen vuoksi.Getty Images

Jalkapalloseura FC Barcelonan kaoottinen tila syveni perjantaina entisestään, kun peräti kuusi johtokunnan jäsentä erosi tehtävistään. Syynä eroamisiin on tyytymättömyys seuran presidentin Josep Maria Bartomeun toimintaan.

Eronneiden joukossa oli kaksi seuran neljästä varapresidentistä, Emili Rousaud ja Enrique Tombas. Rousaudia pidettiin vahvimpana ehdokkaana Bartomeun seuraajaksi. Eroja ei voi pitää suurena yllätyksenä, sillä varsinkin Bartomeun ja Rousaudin välit ovat tulikivenkatkuiset. Alkuviikosta Bartomeu ehti jo vaatia Rousaudia eroamaan.

Barcelonassa on kuohunut keväällä useista eri syistä. Pelaajat kritisoivat hiljattain Bartomeun toimia koronaviruskriisin keskellä. Seura ehti jo tiedottaa espanjalaiseen ERTE-ohjelmaan hakemisesta, joka mahdollistaisi koko henkilökunnan palkkojen leikkaamista jopa 70 prosentilla. Pelaajat neuvottelivat kuitenkin seuran kanssa sisäisen sopimuksen palkanalennuksista.

Lionel Messi julkaisi maaliskuun lopussa Instagram-tililään (siirryt toiseen palveluun) pelaajien yhteisen lausunnon, jossa pelaajat lupaavat omilla palkanalennuksillaan turvata muun henkilökunnan täysimääräisen palkanmaksun. Pelaajat selvensivät tiedotteessa, että ovat koko ajan olleet valmiita palkanalennuksiin, toisin kuin espanjalaismediassa on kirjoitettu.

Aiemmin keväällä Barcelonan paljastettiin käyttäneen kolmannen osapuolen yritystä putsaamaan seuraan kohdistunutta kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Eri palveluihin ilmestyi tekaistuja profiileja, jotka pyrkivät puhdistamaan Bartomeun mainetta ja kritisoimaan entisiä ja nykyisiä pelaajia.

Barcelonan on kerrottu maksaneen yritykselle miljoonan euron palkkion, jota on yritetty piilottaa seuran sisäisessä tilinvalvonnassa laskua pilkkomalla.

Eronnut kuusikko vaati espanjalaismedioille lähetettämässään erokirjeessä, että Barcelonan presidentinvaaleja tulisi aikaistaa. Bartomeun aika presidenttinä tulee täyteen ensi vuonna, jolloin uudet vaalit on viimeistään pakko järjestää.

Bartomeu on toiminut Barcelonan presidenttinä vuodesta 2015 lähtien. Bartomeun aloitusaikana johtokunnassa olleista 21 henkilöstä peräti 11 on eronnut tehtävistään.

Lue myös:

Argentiinalainen tv-kanava veti mutkat suoriksi ja sai Lionel Messin hermostumaan – kuittasi viileällä piikillä

Valioliigan pelaajat ja seurat kiistelevät palkanalennuksista

Mitä ihmettä tapahtui Ronaldinholle? Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija ajautui pahoihin velkoihin ja päätyi paraguaylaiseen vankilaan

Lähteet: Reuters, The Guardian

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat