NHL-pelaaja Colby Cave menehtyi 25-vuotiaana – "Hän oli mahtava ihminen, pelaaja ja ystävä"

Aivoverenvuodon maanantaina saanut kiekkoilija oli vaivutettu koomaan.

Kuva: Getty Images

NHL-seura Edmonton Oilersin organisaatiossa kiekkoillut Colby Cave on kuollut. Cave oli menehtyessään 25-vuotias. Suru-uutisen vahvistivat seuralle Caven lähimmäiset (siirryt toiseen palveluun).

Cave sai maanantaina aivoverenvuodon, jonka jälkeen hän taisteli elämästään torontolaisen sairaalan teho-osastolla. Cavelta leikattiin sairaalassa kasvain, joka aiheutti painetta aivoihin. Cave oli tämän vuoksi vaivutettuna koomaan usean päivän ajan.

Cave ehti pelata NHL-urallaan 67 ottelua. AHL-pelejä kanadalaiskiekkoilijalle kertyi 283. AHL:ssä hän toimi Providence Bruinsin varakapteenina kausina 2016–2019, kunnes siirtyi Edmontonin organisaatioon kesken viime kauden.

Cave nousi NHL-kaukaloihin pitkän kaavan kautta, sillä häntä ei koskaan varattu liigaan. Cave pelasi juniorisarja WHL:ssä kaikkiaan neljä kautta Swift Current Broncosissa, josta hän siirtyi Providencen riveihin keväällä 2015. NHL-debyyttinsä Cave teki emoseura Boston Bruinsin riveissä kaudella 2017–2018.

Bruins onkin, monien muiden NHL-seurojen tapaan, ottanut osaa Caven läheisten suruun.

– Olemme kiitollisia ajasta, jonka saimme viettää niin erityisen ihmisen kuin Colbyn kanssa. Hän oli upea joukkuetoveri ja ystävä. Häntä tullaan kaipaamaan syvästi, Bostonin kapteeni ja Caven entinen joukkuetoveri Zdeno Chara kertoo seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Bostonin hyökkääjä Jake DeBrusk puolestaan kuvailee olevansa shokissa. DeBrusk pelasi Caven kanssa Swift Current Broncosissa, jossa Cave toimi joukkueen kapteenina kahden kauden ajan.

– Hän oli kapteenimme ja johtajamme. Oli unohtumatonta päästä myöhemmin pelaamaan yhdessä NHL:ssä Bruinsin paidassa. Hän oli mahtava ihminen, pelaaja ja ystävä, DeBrusk muistelee.

Juttuun on päivitetty Caven pelitovereiden muistoja kello 19.34.

Lue seuraavaksi: