Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ranskan GP:stä tulossa kymmenes väistyvä F1-kilpailu – taustalla presidentti Macronin tuore linjaus

F1 pohtii kaikkia vaihtoehtoja, jotta kausi voisi alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Formula 1
Valtteri Bottas
Koronaviruspandemia on iskenyt pahasti Ranskaan, eikä Ranskan GP:n ajaminen näytä todennäköiseltä uusimpien säädösten vuoksi. Imago Sportfotodienst / AOP

Formula ykkösten Ranskan GP:n ajaminen normaalisti kesäkuussa näyttää entistä epätodennäköisemmältä vaihtoehdolta.

Ranskan GP pitäisi ajaa kesäkuun lopulla, mutta Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi maanantaina, että maa jatkaa koronarajoituksiaan 11. toukokuuta saakka. Tämän jälkeen päiväkodit ja peruskoulut avautuisivat asteittain, mutta baarit, ravintolat ja elokuvateatterit pysyisivät kiinni.

Macron myös linjasi, ettei isoja tapahtumia järjestetä ennen heinäkuun puoliväliä.

– Suuria festivaaleja ja tapahtumia, joissa on paljon yleisöä, ei voida järjestää ennen heinäkuun puoliväliä, Macron sanoi.

Ranskan linjaus käytännössä tarkoittaa, ettei Marseillen radalla voida ajaa suunnitellusti 28. kesäkuuta. Sen vuoksi Ranskan GP:stä on tulossa kymmenes kilpailu, joka siirretään tai perutaan koronaviruksen vuoksi.

F1 on sanonut pohtivansa kaikkia vaihtoehtoja, jotta kausi voisi alkaa myöhemmin tänä vuonna. Sarjan toimitusjohtaja Ross Brawn on esimerkiksi nostanut esiin, että kausi voisi alkaa Euroopassa ilman yleisöä suljettujen ovien takana.

Brawn on myös väläytellyt, että kausi voisi alkaa vasta lokakuussa. Silloin voitaisiin ajaa kahdeksan kilpailua, mikä takaisi sen, että F1 saisi maailmanmestarin tällä kaudella.

Ranskan jälkeen seuraavat kilpailut on määrä ajaa Itävallassa 5. heinäkuuta ja Iso-Britannian Silverstonessa 19. heinäkuuta.

Ranskan linjaus tarkoittaa myös sitä, ettei samalle viikonlopulle kaavailtua pyöräilyn Ranskan ympäriajoa voida järjestää kesäkuussa.

Lue myös:

F1-sarjan näkyvimmät fanit saivat kotikilpailun, mutta korona pilasi suuret juhlat – legendaarisella radalla ei ajeta ilman oranssia yleisömerta

Neljäs F1-talli ilmoitti lomautuksista: Renault lomauttaa lähes koko henkilökuntansa

F1-kauden alkamiselle takaraja – suunnitteilla avaus tyhjille katsomoille

Lähteet: BBC, Motorsport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat