Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Jääkiekon SM-liigaseurat suunnittelivat ryhmäharjoituksia pelaajille – liigapomo vastaa: "Olemme selkeästi ohjeistaneet"

SM-liigan pelaajat palaavat harjoittelutauolta tänään 14. huhtikuuta.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Heikki Hiltunen
Heikki Hiltunen sanoo, että SM-liigan johtoryhmä jakaa päivittäin ja viikoittain ohjeita seuroille poikkeusolojen toimintatavoista.AOP

Yle Urheilu uutisoi viime viikolla, että muutamat SM-liigan seurat olisivat käynnistämässä joukkueen yhteisiä harjoituksia niin, että harjoituksissa olisi kerrallaan alle kymmenen pelaajaa.

Pelaajayhdistys oli vahvasti suunnitelmaa vastaan. He eivät pitäneet seurojen pienryhmäharjoittelua hyväksyttävänä.

– Pelaajien mielestä oli pöyristyttävää, siis täysin käsittämätöntä, että tällaista on edes ajateltu, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoi Yle Urheilulle.

SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo Yle Urheilulle, ettei seurat ole hänen tietojensa mukaan aloittamassa pienryhmäharjoittelua.

– Olemme selkeästi SM-liigan johtoryhmän osalta ohjeistaneet seuroja, että menemme THL:n ja viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Vältämme kokoontumisia joukkueineen ja ryhmineen, Hiltunen kertoo SM-liigan kannan pienryhmäharjoittelusta.

Hiltusen mukaan SM-liigan johtoryhmä antaa päivittäin ja viikoittain ohjeita seuroille siitä, miten koronaviruspandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa toimitaan.

– Uskon, että seurat ovat hyvin tietoisia liigan näkemysestä ja uskon, että seurat myös noudattavat niitä. Seuroissa on valveutuneita urheilujohtajia, valmentajia ja pelaajia. Olen luottavainen, että he toimivat ohjeiden mukaan.

Jääkiekon SM-liigan pelaajat ovat olleet kauden päättymisen jälkeen kuukauden mittaisella harjoittelutauolla, joka päättyy tänään 14. huhtikuuta. Hiltusen mukaan pelaajat noudattavat tästä päivästä lähtien seurojensa ohjeita harjoittelun suhteen.

– He ovat työnantajien palkkalistoilla ja toimivat heidän antamien ohjeiden mukaan. Jokaisella seuralla on omat käytännöt, mutta SM-liiga antaa vahvat suositukset, että toimitaan viranomaisohjeistusten mukaisesti, Hiltunen sanoo.

Lue myös:

Muutamat SM-liigaseurat suunnittelivat ryhmäharjoituksia ensi viikolle – Pelaajayhdistys tyrmää ajatuksen: ”Pöyristyttävää, täysin käsittämätöntä”

TPS rakentaa tulevaisuuttaan huippunimien johdolla – Saku Koivu haluaa urheilullisuuden keskiöön ja lätkäinnostuksen takaisin Turkuun: "Turha katsella taaksepäin"

Jälleen uusia yt-neuvotteluita SM-liigassa – nyt vuorossa Sport ja Jukurit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat