Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

F1-tallit osallistuvat Britannian terveydenhoidon suurtilaukseen – työn alla on muun muassa yli 10 000 hengityslaitetta

F1-tallit valmistavat isommassa yhteishankkeessa rmvs-maskeja

Formula 1
Formula 1 Lewis Hamilton
Mercedeksellä ja Lontoon University College -sairaalalla on hanke ylipaineella toimivien cpap-hengityslaitteiden valmistuksesta.AOP

Britanniassa toimivat formula 1 -tallit ovat saaneet maan terveydenhuoltojärjestelmältä NHS:ltä yli 20 000 koronaviruksen hoitoon liittyvää tilausta. Kilpatallit tukevat maan terveydenhoitoa yritysten yhteenliittymässä, jolla on yli 10 000 tilausta rmvs-hengityslaitteista, kertoo BBC.

F1-tallit valmistavat isommassa yhteishankkeessa rmvs-maskeja. Lisäksi Mercedeksellä ja Lontoon University College -sairaalalla on hanke ylipaineella toimivien cpap-hengityslaitteiden valmistuksesta.

Formula-tallit käynnistivät maaliskuussa terveydenhoidon tueksi yhteishankkeen, joka nimettiin Project pitlaneksi eli varikkosuoraprojektiksi.

Viritteillä oli myös BluesSky-hanke kevyen hengitysmaskin kehittämiseksi, mutta suunnitelma on hylätty tarpeettomana.

– Seitsemän F1-tallin yhteistyö jatkuu kahta eri linjaa. Samalla olemme valmiina vastaamaan viranomaisten muihin avunpyyntöihin, formuloiden MM-sarjan tiedottaja vahvisti.

Kilpatallit tarjoutuivat NHS:n avuksi, koska niillä on insinööritaitoa ja välineitä valmistaa terveydenhuoltovälineitä nopeasti ja tehdä laitteista uudenlaisia versioita käänteisen suunnittelun keinoin.

Worldometers ilmoittaa, että 66,7 miljoonan asukkaan Britanniassa oli tiistaihin mennessä todettu yli 88 600 koronavirustartuntaa. Maan uhriluku oli 11 329.

Lue myös:

Ranskan GP:stä tulossa kymmenes väistyvä F1-kilpailu – taustalla presidentti Macronin tuore linjaus

Haas liittyi lomautuksiin turvautuvien F1-tallien joukkoon

F1-sarjan näkyvimmät fanit saivat kotikilpailun, mutta korona pilasi suuret juhlat – legendaarisella radalla ei ajeta ilman oranssia yleisömerta

Brittiläinen F1-legenda Stirling Moss on kuollut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat