KalPan pelaajien ja valmennuksen palkkoja leikataan – "Jokainen jätkä on mukana näissä talkoissa"

KalPan pelaajat ja valmennus suostuivat palkanalennuksiin minimoidakseen koronakriisin taloudellisia vaikutuksia seuralle.

Jääkiekon miesten SM-liiga
KalPa
Tomi Hänninen

Koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset vaikeudet saivat KalPa Hockey Oy:n aloittamaan maaliskuun lopulla yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat yhtiön vakituista henkilöstöä toimistolla, joukkueessa ja ravintolassa. Näiden neuvottelujen myötä kaksi työntekijää irtisanottiin ja muu yhtiön vakituinen henkilöstö lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi kuluvan vuoden aikana.

Lomautusten ja irtisanomisten lisäksi yksi keino tappioiden minimoimiseksi oli pelaajien ja valmennuksen palkkojen leikkaaminen. KalPa Hockey Oy pääsi pelaajien ja valmennuksen kanssa sopuun palkkaleikkauksista kiirastorstaina. Yksityiskohtia palkanalennuksista ei kerrottu.

Neuvotteluissa pelaajistoa edustaneen Tommi Jokisen mukaan neuvottelut sujuivat mutkattomasti, ja niissä pelattiin niin sanotusti avoimin kortein.

– Kun huomasimme tilanteen laajuuden, sen poikkeukselliset vaikutukset meihin kaikkiin ja seuran muun henkilökunnan ikävän tilanteen yt-neuvotteluiden myötä, oli heti selvää, että jokainen jätkä on mukana näissä talkoissa. Tässä rakennetaan tulevaisuutta ja meidän kaikkien yhteistä juttua, Jokinen totesi KalPan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

KalPa Hockey aloittaa yt-neuvottelut – lomautukset ja irtisanomiset mahdollisia

KalPan taustayhtiö irtisanoo kaksi ja lomauttaa 19 – pelaajien ja valmentajien tilannetta mietitään myöhemmin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat