SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen ei ole huolissaan seuran tulevaisuudesta uusien yt-neuvottelujen keskellä: "Saappaat jalassa tästä kriisistä selvitään"

Liiga-SaiPa Oy aloitti yt-neuvottelut pelaajien ja valmennuksen kanssa. Lomautetulla pelaajalla on mahdollisuus etsiä uusi seura.

Jääkiekon miesten SM-liiga
SaiPa
Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan pelaajat ymmärtävät, että tilanne on poikkeuksellinen.Tomi Hänninen

SM-liigaseura Saimaan Pallo lomautti aiemmin koko vakinaisen henkilöstönsä enintään 90 päiväksi. Tänään lappeenrantalaisseura ilmoitti hakevansa vallitsevassa koronakriisissä tarvittavia säästöjä myös määräaikaista henkilöstöä koskevilla yt-neuvotteluilla, joiden piiriin kuuluvat sekä pelaajat että valmentajat.

– Pelaajat ja valmentajat ymmärtävät varsin hyvin, että vallitseva tilanne on hyvin poikkeuksellinen, ja se koskettaa kaikkia meitä. Heillä oli ymmärrys tilannetta kohtaan, Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoo Yle Urheilulle.

– Haluamme löytää pelaajien ja valmentajien kanssa yhdessä ne ratkaisut, jotka sopivat kaikille. Lomautukset tulevat kuvaan viimeisenä keinona, mutta yhtiömme tarvitsee nyt säästöjä, Markkanen jatkaa.

Lomautetulla pelaajalla mahdollisuus etsiä uusi seura

Määräaikaisen työsuhteen alaisen pelaajan lomautus voi johtaa myös pelaajan mahdollisuuteen ja haluun etsiä uutta seuraa, jos tilanne tulee eteen.

– Jos lomautuksiin joudutaan, niin työntekijän siirtyminen muualle on mahdollista. Tämäkin tilanne meidän on vain hyväksyttävä. Moni urheiluseura on siinä tilanteessa, että ne säästöt on haettava jostakin, toimitusjohtaja Markkanen muistuttaa.

– Nyt on huolehdittava siitä, että seurallamme säilyy jonkintasoinen palkanmaksukyky sekä siitä, että SaiPa on ylipäänsä olemassa vielä myöhemminkin, hän jatkaa.

Pakko tehdä säästötoimia

Jussi Markkasen mukaan SaiPalla on mahdollisuudet selviytyä koronakriisin kurimuksen yli kuivin jaloin ja jatkaa tulevaisuudessakin SM-liigatoimintaa

– Ennusteet ja tulevaisuudennäkymät ovat todella heikot, koska emme tiedä, milloin koronakriisi päättyy ja miten talous joskus nousee jaloilleen. Olen iloinen, että SaiPassa on harjoitettu menneinä vuosina sen verran fiksua taloudenpitoa, että mahdollisuutemme selviytyä kriisistä ovat kohtuulliset, hän vakuuttaa.

– Ilman nyt tehtäviä säästötoimia emme varmasti selviäisi tämän kriisin yli. Saappaat jalassa tästä kaikesta pystytään selviytymään, toimitusjohtaja Markkanen painottaa.

Lue myös:

Liiga-SaiPa lomauttaa ja laajentaa yt-neuvotteluja – neuvottelujen piirissä pelaajat ja valmennus

Liiga-SaiPa aloittaa yt-neuvottelut – varautuu lomautuksiin ja irtisanomisiin

SaiPan Ville Kohoa juhlitaan tähtiottelussa elokuussa

Ville Kohon juhlaottelun lipputuloja juniorityöhön

Uransa päättänyt Ville Koho kasvoi kiinni SaiPaan – yksi purkukiekko loistaa mielessä kirkkaimpana muistona: "Iloa, riemua ja huutoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat