Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Palkkaleikkaukset riittivät Interille – seura välttää lomautukset ja yt-neuvottelut

Turkulaisseuran pelaajien ja valmentajien palkkoja leikataa yhteisellä prosenttialennuksella kesäkuun loppuun saakka.

Veikkausliiga
Inter
FC Inter sjoittui viime vuoden liigassa toiseksi. AOP / Juha Tamminen

Veikkausliigaan valmistautuva Turun Inter leikkaa pelaajien ja valmentajien palkkoja kesäkuun loppuun asti. Ratkaisulla seura turvaa toimintaedellytyksiään koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pelaajat ja valmentajat ovat olleet niin ymmärtäväisiä seuran muuttuneen tilanteen suhteen. Palkkojen muutokset toteutetaan yhteisellä prosenttialennuksella, joten jokainen osallistuu samassa suhteessa, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kertoi seuran verkkosivuilla.

Veikkausliigan seuroista muun muassa FC Lahti, KuPS, Ilves, TPS, HIFK ja HJK ovat kertoneet yt-neuvotteluista. SJK:n pelaajat ovat suostuneet 30 ja viimeisimpänä hallitsevan mestarin KuPS:n pelaajat 50 prosentin palkanalennuksiin.

Monissa muissakin seuroissa on jouduttu tekemään toimenpiteitä kassatilanteen korjaamiseksi.

– Kiitokset myös seuran omistajille siitä, ettei varsinaista yt-menettelyä tarvinnut aloittaa ja pystyimme takaamaan kohtuullisen toimeentulon kaikille. Esimerkiksi lomautukset olisivat asettaneet erityisesti pelaajat erittäin hankalaan tilanteeseen. Nyt pystymme jatkamaan yhdessä eteenpäin seuran arvojen mukaisesti, Mäki sanoi.

FC Interin pelaajat ovat vielä tämän viikon vuosilomalla. Sen jälkeen edustusjoukkue pyrkii palaamaan ohjattuun harjoitteluun, mutta Mäen mukaan harjoittelu toteutetaan hallituksen, liigan ja Palloliiton sekä joukkueen lääkärin ohjeiden ja määräysten mukaan.

Jalkapalloliigan piti alkaa huhtikuun alkupuolella, mutta sarjaa ei päästä aloittamaan ainakaan ennen kesäkuuta.

Lue myös:

Hallitsevan Suomen mestarin pelaajat suostuivat todella tuntuvaan palkanalennukseen – kova ratkaisu pitää huippuseuran hengissä: "Muita vaihtoehtoja ei jäänyt"

Veikkausliigan avausta voidaan vain odotella – otteluohjelmaa saatetaan joutua typistämään

Kuopion Palloseuran pelaajille roima määräaikainen palkanalennus

Talouskurimuksessa kärvistelevät seurat keksivät tavan tehdä rahaa – saksalainen aladivisioonajoukkue myi 120 000 lippua olemattomaan peliin

“Suurin pelkoni on, että olen jumissa täällä ilman toimeentuloa” – ulkomaalaispelaajat tuntevat olonsa turvalliseksi Suomessa, huoli perheestä ja potkuista on kuitenkin läsnä

Hyppää kotimaisen jalkapallon aikamatkalle! Veikkausliigan alkutaivalta värittivät kuumat pudotuspelit, rangaistuspotkuskandaali ja jammaileva Jari Litmanen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat