SM-liigajoukkue Ilves pohtii pienryhmäharjoittelun aloittamista – ajatus on vastoin pelaajayhdistyksen linjausta: "Sopeutujat selviytyvät"

Yle Urheilun soittokierroksen perusteella SM-liigajoukkueiden harjoittelukäytännöissä on eroja kevään epidemia-aikana.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jouko Myrrä
Jouko Myrrä aloitti Ilveksen päävalmentajana viime syksyllä.AOP / Tomi Natri

Jääkiekon SM-liigaseurat ovat uuden haasteen edessä. Liigapelaajien omatoiminen harjoittelujakso päättyi tiistaina, mutta koronarajoitusten takia joukkueiden yhteisiä harjoituksia ei saa järjestää vielä normaaliin tapaan.

Tampereen Ilveksen seurajohto kuitenkin pohtii kuitenkin pienryhmäharjoittelun aloittamista. Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kertoo Yle Urheilulle, että valmennusjohto on tehnyt joukkueen lääkäreiden kanssa kyselyn pelaajille, jossa kysytään heidän mielipidettään pienryhmäharjoitteluun liittyen.

– Tarkastelun alla on, voidaanko pienryhmissä harjoitella niin, että se täyttäisi valtiovallan vaatimukset. Pienryhmäharjoittelu on jollain aikataululla pohdinnassa, niin ettei se vaaranna kenenkään terveyttä, Myrrä sanoo.

Pelaajayhdistyksen näkemys on, että pienryhmäharjoittelua ei pidetä hyväksyttävänä. SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi, että seurat eivät ole hänen tietojensa mukaan aloittamassa pienryhmäharjoittelua.

Myrrän mukaan viesti joukkueen pelaajien suunnalta on ollut kuitenkin yksiselitteinen: Ilveksen pelaajat haluavat harjoitella yhdessä. Myrrä sanoo, että pienryhmäharjoituksia suunnitellaan 2–4 pelaajalle.

– Harjoittelussa korostuvat turvavälit ja muut ohjeistukset. Kuntosaliharjoituksen jälkeen laitteet desinfioidaan. Ryhmät pysyisivät myös samana, eivätkä ne sekoittuisi. Onhan tämä nyt ainutlaatuinen tilanne, kun ei päästä yhdessä harjoittelemaan. Sopeutujat selviytyvät, Myrrä sanoo.

Myös Raumalla Lukossa pienryhmäharjoittelu on sallittua.

– Jokainen harjoittelee omissa oloissaan. Me valmentajat olemme luurin päässä, jos pelaajilta tulee kysymyksiä. Lukon ohjeistus on, että yli kolmen hengen ryhmäharjoittelua ei saa tehdä, Lukon päävalmentaja Pekka Virta alleviivaa.

KooKoo ja JYP odottavat uusia ohjeita

SM-liigajoukkuiden linjoissa on siis poikkeuksia, koska esimerkiksi KooKoo ja JYP harjoittelevat vielä täysin omatoimisesti.

– Me jatkamme omatoimisella harjoittelulla, emmekä lähde pienryhmäharjoitteluun ja uhmaamaan sääntöä. Toivotaan, että 13. toukokuuta pääsemme harjoittelemaan taas yhdessä, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kertoo Yle Urheilulle.

Ahokas viittaa päivämäärällä ajankohtaan, jolloin kokoontumiset voisivat olla seuraavan kerran sallittuja. Ahokas sanoo, että ennen yhteistreenejä pelaajat pitävät peruskunnostaan huolen.

– Jos ei ole mahdollisuutta päästä kuntosalille, sitten pitää käyttää luovuutta. Näyttää siltä, että kesäharjoittelujaksosta tulee nyt hieman lyhyempi.

Myös Jyväskylässä odotetaan kuumeisesti uusia linjauksia kokoontumisille. JYPin pelaajat saavat fysiikkavalmentajiltaan ohjeet ja harjoittelevat omatoimisesti sen avulla.

– Nyt mitataan kärsivällisyyttä, mutta tähän asti pelaajilta on tullut ihan hyvää palautetta. Jääharjoittelu tietenkin kärsii, kun se oli jo keväälle suunnitelmissa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen sanoo.

SM-liigassa kauden viimeiset pelit pelattiin maaliskuun puolivälissä tyhjille katsomoille koronavirusuhan takia. Mestaruutta ei tänä vuonna jaettu ollenkaan.

Lue myös:

Jääkiekon SM-liigaseurat suunnittelivat ryhmäharjoituksia pelaajille – liigapomo vastaa: "Olemme selkeästi ohjeistaneet"

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen ei ole huolissaan seuran tulevaisuudesta uusien yt-neuvottelujen keskellä: "Saappaat jalassa tästä kriisistä selvitään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat