1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Ruotsin hiihtäjäsuuruus Charlotte Kalla jatkaa mittavaa uraansa – kehuu maajoukkueen harjoitteluilmapiiriä

Vaikka Ruotsin hiihtomaajoukkueessa on kuhissut viime aikoina, aikoo Charlotte Kalla harjoitella maajoukkueen mukana.

Charlotte Kalla jatkaa mittavaa uraansa ainakin Oberstdorfin MM-kisoihin asti. Kuva: Tomi Hänninen

Ruotsin hiihtosuuruus Charlotte Kalla on päättänyt jatkaa uraansa ja tähtää ensi talven Oberstdorfin MM-kisoihin. 32-vuotias Kalla kertoi päätöksestään Ruotsin hiihtoliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun). Oberstdorfin MM-kisat on määrä järjestää ensi vuoden helmi-maaliskuussa.

Ennen Lahden MM-kisoja ja Pyeongchangin olympialaisia maajoukkueen ulkopuolella harjoitellut Kalla ilmoitti myös, että hän aikoo nyt harjoitella maajoukkueen mukana.

– Maajoukkueessa on uskomattoman inspiroiva harjoitteluilmapiiri. Siellä on vahvoja yksilöitä, jotka haluavat kehittyä sekä heitä tukevia taustahenkilöitä, Kalla kehui tiedotteessa.

Ruotsin maajoukkueessa on ollut viime aikoina melkoista turbulenssia niin valmentajien kuin hiihtäjien osaltakin. Hiihtäjät ovat kritisoineet ennen kaikkea joukkueen huonoa ilmapiiriä.

Sprintin olympiavoittaja Stina Nilsson kertoi maaliskuussa siirtyvänsä ampumahiihtoon ja sen jälkeen miesten maajoukkuevalmentajina toimineet Mattias Nilsson ja Fredrik Uusitalo jättivät tehtävänsä. Myös naisten valmentajia, Magnus Ingessonia ja Stefan Thomsonia kohtaan on kohdistunut vahvaa kritiikkiä.

Maajoukkuejohtaja Daniel Fåhraeus onkin tyytyväinen Kallan uran jatkoon sekä siihen, että tämä harjoittelee maajoukkueessa.

– Charlotella on ollut loistava ura ja hän on arvokas esikuva nuoremmille hiihtäjille. Hänellä on kokemusta ja sekä menestyksen että kehittymisen nälkää, joten on erittäin hienoa, että hän jatkaa Oberstdorfin MM-kisoihin, Fåhraeus sanoi tiedotteessa.

Kallan viime kausi oli tulosten valossa varsin vaisu, sillä hän sijoittui maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon ainoastaan kolmessa kisassa. Parhaimmillaan Kalla sijoittui henkilökohtaisissa kisoissa neljänneksi Holmenkollenin 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Urallaan Kalla on voittanut kolme olympiakultaa ja MM-kultaa sekä yhteensä yhdeksän olympiamitalia ja 13 MM-mitalia.

Lue myös:

SVT:ltä kova urheilu-uutinen – Ruotsin maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari vaihtaa ampumahiihtoon

Ruotsin hiihtomaajoukkueessa tyytymättömyys kasvaa – ruotsalaismedian mukaan Stina Nilssonin vanavedessä lisää urheilijoita harkitsee lähtevänsä

Ruotsin hiihtoliiton kriisi syvenee – nyt myös naisten valmentajat lähdössä