1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Wilder iskee raskaan sarjan sanasotaa: "En pidä Furya mestarina"

Nyrkkeilymaailmaa järisyttäneen tappion Tyson Furylle WBC-liiton raskaan sarjan titteliottelussa kärsinyt Deontay Wilder saa näillä näkymin revanssimahdollisuuden syksyllä.

Kuva: Getty Images

Deontay Wilder käy kuitenkin jo ammattinyrkkeilystä tuttua sanallista iskujenvaihtoa.

– En pidä Tyson Furya mestarina. Hän ei ole vielä mestari, koska meillä on vielä yksi ottelu edessä, Wilder jutteli Premier Boxing Champions -podcastissa Sky Sportsin mukaan.

Britti Fury kukisti yhdysvaltalaisen Wilderin teknisellä tyrmäyksellä helmikuussa Las Vegasissa hallittuaan seitsemännessä erässä päättynyttä ottelua lähes alusta asti.

Ammattilaisuransa ensimmäisen tappion kärsinyt Wilder päätyi tuolloin pohdinnoissaan siihen, että tappio johtui hänen 18 kiloa painaneesta asustaan, jota hän käytti tullessaan kehään.

– En voi (edelleenkään) uskoa, mitä tapahtui. Kun otin (asuun kuuluneen) maskin kasvoiltani, en ollut oma itseni. Nyrkkeilyn tuntevat ihmiset tietävät, että se ei ollut Deontay Wilder joka oli tuona iltana kehässä. Oloni oli kuin zombiella, Wilder pohti podcastissa.

Deontay Wilder saapui kehään 18-kiloisessa mustassa puvussa. Kuva: Getty Images

– Fury tietää, etten ollut oma itseni. Minä tiedän, etten ollut oma itseni. Jotain oli vialla.

Furyn ja Wilderin oli tarkoitus kohdata Las Vegasissa 18. heinäkuuta, mutta koronaviruksen myötä ottelu siirtyi aikaisintaan lokakuulle.

Wilder toipuu Fury-tappiossa saamastaan käsivammasta ja toivoo pääsevänsä harjoittelemaan toukokuun loppuun mennessä, mutta syksyn mahdollista kohtaamista mies joka tapauksessa odottaa nyrkit syyhyten.

– Joskus käy niin, että tulet mukavuudenhaluiseksi. Sinulla on yhä nälkää, mutta se ei ole samaa kuin silloin, kun yritit ensimmäisen kerran raivata tietä MM-otteluun. Tämä (tappio) on tuonut tuon nälän takaisin.