Ässien Tommi Kerttula linjasi joukkueensa uutta pienryhmäharjoittelua – "Kuuntelimme enemmän meidän pelaajia kuin yhdistystä"

Porin Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi joukkueensa harjoittelujakson alkamista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Tommi Kerttula Porin Ässät
Mika Haavisto

Jääkiekon SM-liigaseurat ovat päättäneet tiistaina neljän viikon mittaisen liigakiekkoilijoiden omatoimisen harjoittelun. Koronarajoitusten vuoksi yhteisiä harjoituksia ei ole mahdollista järjestää. Miten Ässät lähtee tästä eteenpäin työstämään "joukkueharjoituksien" jaksoa.

– Tässä on päivitetty joka viikko erilaisia suunnitelmia ja käyty keskusteluja pelaajien kanssa. On päädytty siiihen, että pelaajat voivat harjoitella yksin etänä kotioloissaan esimerkiksi Tampereella tai Helsingissä. Suurin osa pelaajista toivoi kuitenkin, että saisi harjoitella parin kanssa. Saimme pukukoppitilan ja punttiksen kuntoon Porissa.

Ässien seurajohto uskoo, että se pystyy aloittamaan uuden treenijakson mahdollisimman turvallisesti. Porilaisseura tekee joka viikko päivityksiä ja tarvittavia tarkennuksia toimintaansa. Lisäksi liigajoukkue pitää kuntosalilla käyvät vakioparit aina samoina, jotta kontaktit pysyvät vähissä.

– Olemme organisoineet kuntosalin niin turvalliseksi kuin sen voi tehdä näissä oloissa. Parin kanssa siellä voi tehdä harjoitteita. Olemme aikatauluttaneet asian siten, että meidän tiloissa on sopivan vähän ihmisiä samaan aikaan. Sitten kun aina mennään tekemään jokin uusi harjoite, niin tangot ja muut desinfioidaan aina pelaajien toimesta. Tietenkin olemme lisänneet myös tilojen yleistä siivoista ja puhdistusta.

Pelaajayhdistyksen näkemys on, että pienryhmäharjoittelua ei pidetä tässä tilantessa hyväksyttävänä.

– Lähtökohtaisesti olemme lähteneet siitä, että pelaajat harjoittelevat ihan yksin. Pelaajien tahtotila oli osalla, että harjoitellaan parettain. Tässä tilanteessa me seurana kuuntelimme enemmän meidän pelaajia kuin yhdistystä, korostaa Kerttula.

Onko tässä vaarana, että Liiga kärsii imagotappion, kun sen pelaajat eivät kuuntele jääkiekon pelaajayhdistyksen suositusta, eivätkä harjoittele yksin?

– Sen aika varmasti näyttää. Varmasti se ratkaisee, mikä asenne kenelläkin on. Me ajattelimme siten, että kunnioitamme työntekijöiden ja ihmisten toiveita sekä luotamme heidän arviointikykyynsä. Kyllä tässä suurempi mahdollisuus meillä kaikilla on sairastua koronaan työpaikan ulkopuolella. Emme väheksy tilannetta, vaan olemme nöyriä asian edessä, Ässien kehitysjohtaja lisää.

Lue myös:

Ässät harjoittelee enintään neljän pelaajan ryhmissä – vasta-ainetestit harkinnassa

SM-liigajoukkue Ilves pohtii pienryhmäharjoittelun aloittamista – ajatus on vastoin pelaajayhdistyksen linjausta: "Sopeutujat selviytyvät"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat