Pikajuoksulupaus Purola keventää korona-arkeaan rumpujen soitolla – "Nyt päätettiin olla kevät Suomessa"

Samuel Purola huipensi hallikautensa 200 metrin Suomen mestaruuteen. Häntä ei vielä kuumota kilparadoille pääsy.

yleisurheilu
Samuel Purola
Samuel Purola on palannut harjoittelussaan samaan, mitä hän teki kolme vuotta sitten.Lehtikuva / Roni Rekomaa

Pikajuoksulupaus Samuel Purola on osin koronapandemian pakottamana palannut muutaman vuoden takaisten harjoitusmenetelmiensä pariin. Rumpujen soitolla korona-arkeaan piristänyt Purola on viettänyt kevään Suomessa.

Oulussa harjoitteleva Purola päätti valmentaja-isänsä Mika Purolan kanssa jättää etelän harjoitusleirin väliin jo ennen koronapandemian rajoituksia.

– Kaksi viime vuotta on oltu keväällä leirillä, eikä niillä ole ollut sitä vaikutusta, jota haettiin, Purola perustelee Urheiluliiton tiedotteessa.

Purolat ovat tutkailleet tarkasti harjoittelua, joka pohjusti vuoden 2017 kilpailuja. Treeni poiki 19-vuotiaiden SE:n 100 metrillä 10,31 ja 17-vuotiaiden SE:n 200 metrillä 20,84 sekä hopea- ja pronssimitalit 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa molemmilla matkoilla.

– Nyt on palattu vähän samanlaiseen harjoitteluun kuin mitä tehtiin kolme vuotta sitten. Vähemmän treeniä ja enemmän lepoa. Siihen on ollut hyvin aikaa, kun ei tarvitse kiirehtiä kisoihin tai mihinkään muualle, Purola sanoo.

Vauhti löytyi jo hallissa

Hallikautensa Purola, 19, huipensi Tampereen SM-kisoissa 200 metrin mestaruuteen. Finaali taittui 300 metrin radalla lupaavasti aikaan 20,85.

– Olen nyt vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin hallikaudella, vaikka vielä ei ole haettu juoksukuntoa.

Kesän kilpailukausi on koronaviruspandemian heittämän verhon peitossa. Vaikka juoksu kulkee harjoituksissa, Purolaa ei vielä kuumota kilparadoille pääsy.

Vapaa-aikaa hän on viettänyt rumpujen soiton parissa.

– Aika paljon on tullut rumpuja soitettua ja myös pelattua pelejä kaverien kanssa, Purola sanoo.

Lue myös:

Senni Salminen ponnisti kaikkien aikojen neloseksi – Elmo Lakka hyvässä vauhdissa Ranskassa

Kiekkojärkäleiden Kalifornian-leiri vaihtui Etelä-Ruotsiin, josta kantautuu jo uutisia hirmuisista kaarista – "Muihin maihin verrattuna meillä on luksusolosuhteet"

Annimari Korte herää puoli viideltä aamulla, jotta ehtii harjoitella ulkonaliikkumiskieltoon asetetussa Kissimmeessä – tavoitteena on rikkoa oma Suomen ennätys vielä tällä kaudella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat