Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Nico Rosbergin mielestä formula ykköset kaipaa uskottavuutta tämän kauden mestaruustaistoon – "Kahdeksan tuplakisaa voisi menetellä"

Koronaviruspandemian takia F1-kausi ei ole päässyt lainkaan alkamaan. Entinen maailmanmestari pelkää, että jatkuvasti kutistuva kisakausi haittaa sarjan uskottavuutta.

Formula 1
Nico Rosberg
Sarjan uskottavuuden takia Nico Rosberg kannattaa vähintään 16 starttia.AOP / Imago Sportfotodienst

Entinen formula ykkösten maailmanmestari Nico Rosberg ei innostu mahdollisesti jopa kahdeksaan osakilpailuun kutistuvasta kuninkuusluokan kaudesta.

Formula ykkösten sääntöjen mukaan kahdeksan osakilpailua riittää ratkomaan mestaruuden, mutta Rosbergin mielestä startteja pitäisi olla vähintään tuplamäärä.

– F1:ssä pitäisi ajaa vähintään 16 osakilpailua, mutta kahdeksan tuplakisaa voisi menetellä, koska covid-19-pandemia rajoittaa vaihtoehtoja, Rosberg kertoi keskiviikkona.

Tuplakisalla tarkoitetaan kilpailua, jossa kisaviikonlopun aikana ajettaisiin kaksi kisastarttia.

Rosberg vetoaa uskottavuuteen ja sattuman minimoimiseen. Hänen mukaansa pitempi ja laajempi kausi auttaisi.

– Jos ennakkosuosikki kuten Lewis Hamilton kärsii pahan onnen sumasta, tilanteet voivat kääntyä päälaelleen. Mestaruuskisassa onnen osuuden pitäisi olla mahdollisimman pieni. Mitä vähemmän startteja on, sitä todennäköisemmin joku muu on maailmanmestari, Rosberg sanoi.

Alkuperäisessä kisakalenterissa kaudelle 2020 oli aikataulutettu 22 osakilpailua. Nyt organisaatiossa haaveillaan Rosbergiakin miellyttävästä 15–18 kisasta, jos kausi alkaisi kesän aikana. Tuplakisoista sekä kauden jatkamisesta vuoden 2021 puolelle on myös keskusteltu. Eniten asiaan vaikuttavat maiden poikkeustilat, joiden nojalla urheilu- ja suurtapahtumien järjestämisiä on rajoitettu.

Rosbergin mukaan formulakuskit kärsivät karanteeneista ja rajoitteista verrattain vähän.

– Kukaan ei voi harjoitella autossaan, joten tilanne on kaikille sama. Kunnossa pysyminen on sen sijaan kaikille yhtä helppoa, saksalainen summasi.

Lue myös:

F1-tallit osallistuvat Britannian terveydenhoidon suurtilaukseen – työn alla on muun muassa yli 10 000 hengityslaitetta

Ranskan GP:stä tulossa kymmenes väistyvä F1-kilpailu – taustalla presidentti Macronin tuore linjaus

F1-sarjan näkyvimmät fanit saivat kotikilpailun, mutta korona pilasi suuret juhlat – legendaarisella radalla ei ajeta ilman oranssia yleisömerta

Lähteet: REUTERS

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat