Suora

  • Urheiluruutu

Pihtiputaan keihästapahtuma perutaan ensimmäistä kertaa 50 vuoteen – juhlatapahtuma siirtyy vuodella eteenpäin

Keihäskarnevaalit piti järjestää 24.–28. kesäkuuta jo 50. kerran.

yleisurheilu
Lassi Etelätalo
Vesa Pöppönen/AOP

Kesäkuun lopulle suunnitellut Pihtiputaan Keihäskarnevaalit on peruttu koronaviruksen vuoksi, järjestäjät kertovat tiedotteessaan.

Keihäskarnevaalit piti järjestää 24.–28. kesäkuuta jo historian 50. kerran. Järjestäjien mukaan tapahtuman järjestämiseen kesäkuussa liittyi kuitenkin liikaa riskejä esimerkiksi keihäskoululaisten ja heidän perheidensä terveyden osalta.

Järjestäjät myös kertovat tiedotteessaan, että on mahdotonta tietää, saako kesäkuun lopussa kokoontua massatapahtumiin tai voiko muualta matkustaa Suomeen.

Näiden syiden vuoksi järjestäjät halusivat perua keihästapahtuman tältä vuodelta ja siirtää sen heinäkuulle 2021. Keihäskarnevaalit ry:n hallituksen tekemä päätös oli yksimielinen.

– Halusimme tehdä päätöksen ajoissa, koska myöhäisempi päättäminen olisi vaikeuttanut järjestelyjä huomattavasti. Ajattelimme ratkaisussa erityisesti lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Järjestetään sitten ensi vuonna ikimuistoiset 50. Keihäskarnevaalit, ja toivottavasti kaikille turvallisissa olosuhteissa, kommentoi Keishäskarnevaalit ry:n puheenjohtaja Ahti Paananen.

Keihäskarnevaaleja on järjestetty Pihtiputaalla joka kesä vuodesta 1971 lähtien. Tapahtuma perutaan nyt ensimmäistä kertaa.

Suomen Urheiluliitto tiedotti torstaina, että myös Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaalit, Jämsän kestävyysjuoksu-, kolmiloikka-, pituushyppy ja kilpakävelykarnevaalit sekä Someron keihäskarnevaalit on peruttu tulevalta kesältä.

Lohjan kiekko-, kuula- ja korkeushyppykarnevaalien sekä Kaustisen moukarikarnevaalien järjestäjät päättävät karnevaalikilpailujensa järjestämisestä kesäkuun alussa.

Lue myös:

Pikajuoksulupaus Purola keventää korona-arkeaan rumpujen soitolla – "Nyt päätettiin olla kevät Suomessa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat