Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Tässä urheilulajissa on kehitelty erityisen toimiva etäkisamalli –  dartsissa taulu paukkuu kotona ja lahjomaton nettikamera välittää tuloksen

Dartsin huippunimet ja harrastajat kyllästyivät kilpailukosketuksen puuttumiseen ja yksinäiseen harjoitteluun.

darts
Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld keräsi Phil Taylorin kanssa kotipelillään yli 17 000 euroa koronaviruksen vastaiseen taisteluun.Getty Images

Koronavirus on sotkenut urheilulajien kalenterit ja lykännyt useita tapahtumia syksyyn ja alkutalveen. Darts ei tee tässä poikkeusta.

Toukokuun puolenvälin Finnish Open on siirtynyt myöhemmäksi. Myös kesäkuussa Kööpenhaminassa pelattavaksi aiottu Nordic Masters myöhentyy. Turnaus on osa lajin mahtiliiton PDC:n 2020 World Series of Darts -kiertuetta. Siinä kohtaavat uuden aikataulun mukaisesti lokakuussa PDC:n kahdeksan huippupelaajaa sekä kahdeksan pohjoismaalaista ja baltialaista karsinnat selvittänyttä.

Vaikka massakilpailuja ei tautitilanteen vuoksi pystytä järjestämään, on modernin teknologian tuomat mahdollisuudet otettu käyttöön myös dartsissa.

Harrastajat pyörittävät Suomessa online-kisoja muun muassa Facebook-ryhmässä WebCamDarts Finland. Ryhmässä on satoja jäseniä ja aktiivista kilpailutoimintaa. Nettidartsia pelaillaan myös suppeammissa kaveripiireissä ja ainakin helsinkiläisen Richard's Dartsin jäsenet ovat järjestäneet pienimuotoisia turnauksia.

Netistä löytyy myös useita ulkomaisia darts-pelisivustoja, joista osassa heitetään kameran edessä ja osassa vain kirjataan heitetyt tulokset. Yksi esimerkki tällaisesta on voittoa tavoittelematon ja mainokseton www.lidarts.org (siirryt toiseen palveluun).

Muutamat PDC-tähdet alkoivat maaliskuun lopulla pelata Darts at Home -turnausta, jossa ryhmä ammattilaisia kohtasi Youtubessa näkyneessä lähetyksessä. Kukin pelaaja heitti dartsia kotonaan ja fanit pystyivät seuraamaan ottelua ajantasaisesti nettikameroiden välityksellä. Hankaluuksia toivat ainoastaan ajoittain reistailevat nettiyhteydet ja heikot puhelinten akut.

Ajatusta on huhtikuun aikana jalostettu ja perjantaina alkaa isompi turnaus. PDC Home Tour. Idea on sama kuin Darts at Home -kisassa, mutta pelaajia on mukana huomattavasti enemmän ja kilpailu kestää jo alkuvaiheessaan kaikkiaan 32 päivää. Joka ilta toisensa kohtaa netissä neljä pelaajaa ja jokaisen session voittaja etenee seuraavaan vaiheeseen kesän kynnyksellä.

Dartsin veteraanitähdet ovat myös keränneet videoiduilla kotipeleillä rahaa hyväntekeväisyyteen. 16-kertainen englantilainen maailmanmestari Phil Taylor kohtasi vedonlyöntifirman sponsoroimassa ottelussa viiteen MM-titteliin urallaan yltäneen hollantilaisen Raymond van Barneveldin. "Barneyn" 7–6-voitto oli sivuseikka kaksikon ansaittua yhteensä yli 17 000 euroa koronaviruksen vastaiseen taisteluun kotimaissaan.

Lue myös:

Darts sai uuden maailmanmestarin – Peter Wright kukisti kolminkertaisen mestarin PDC-liiton finaalissa

Lisa Ashtonin vuoro tehdä historiaa dartsissa – pääsee ensimmäisenä naisena PDC-liiton ammattilaiskiertueelle

Kommentti: "Palatsin kuningatar" sen todisti – naisten nousu dartsin huipputasolle on alkanut ja sen vuoksi lajikulttuurin on muututtava

Darts-sensaatio Fallon Sherrockin taival päättyi MM-kisoissa – vastustaja Dobey käytti korvatulppia vaimentaakseen yleisön buuausäänet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat