Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa

Kenen kanssa viettäisit karanteenia? – suomalaiset NHL-pelaajat vastasivat: "Vastataan se, ettei se suutu"

Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Roope Hintz ja Miro Heiskanen kokoontuivat torstaina NHL:n järjestämään konferenssipuheluun.

urheilu
Aleksander Barkov kuvassa
Tomi Hänninen

NHL on pyrkinyt tuomaan pelaajien median saataville koronaviruksen aikaankin. NHL on järjestänyt useita konferenssipuheluita amerikkalais- ja kanadalaispelaajien kanssa ja torstaina oli vihdoin suomalaispelaajien vuoro. Mukaan oli kutsuttu Floridasta Aleksander Barkov, Dallasista Roope Hintz ja Miro Heiskanen sekä Coloradosta Mikko Rantanen.

Suomalaisnelikko kertoi tunnelmiaan vallitsevasta tilanteesta ja vastaili suomalaismedian lähettämiin rentoihin kysymyksiin. Pelaajilta muun muassa kysyttiin, kenen oman joukkuelaisen ja toisaalta jonkun toista joukkuetta edustavan suomalaispelaajan kanssa nämä mieluiten viettäisivät aikaa karanteenissa.

Patrik Laine ja Aleksander Barkov kuvassa
Tomi Hänninen

– Meidän joukkueesta ehdottomasti Keith Yandle. Hän on yksi hauskimmista jätkistä, ketä olen ikinä tavannut. Koko ajan tapahtuu jotakin hauskaa. Hänen kanssaan ei varmasti tulisi tylsää. Suomalaisista tulee oltua eniten yhteydessä (Patrik) Laineeseen, joten sanotaan se, ettei se suutu, Barkov vitsaili.

Heiskanen ja Hintz ovat olleet NHL-matkoilla huonekavereita jo pitkään, joten nämä vastasivat oman joukkueen pelaajista toisensa. Muista joukkueista vastaukset vaihtelivat.

– Miron kanssa ollaan pyöritty reissuilla paljon, juttu lentää ja hauskaa on. Muista ottaisin ehkä Laineen Paten, koska se asuu tässä lähellä (Tampereella), niin ei olisi pitkä matka. Pelattaisiin pleikkaria ja väriteltäisi hauskoja juttuja, Hintz vastasi.

Coloradon Mikko Rantanen valitsisi puhtaasti suomalaispelaajia.

Mikko Rantanen on noussut parissa vuodessa NHL:n tähtipelaajien joukkoon.
Getty Images

– Omasta joukkueesta ottaisin varmasti Raahen pormestari Joonas Donskoin. Hän on sen sortin kaveri, että tylsää ei varmasti olisi. Muista suomalaisista ottaisin (Rasmus) Ristolaisen. Sieltä tulee sen verran räikeää ja väsynyttä juttua, että tylsää ei varmasti.

Pelaajilta tivattiin myös NHL-historian aliarvostetuinta suomalaispelaajaa. Barkov ehdotti Olli Jokista, mihin yhtyi myös Rantanen. Kolme raadin neljästä jäsenestä nosti listalle myös Barkovin. Miro Heiskasen mielestä Dallasia läpi NHL-uransa edustanut Jere Lehtinen ei saa etnekään Suomessa ansaitsemaansa arvostusta.

”En tiedä, mihin lähtisi jos nyt laukoisi”

Muuten konferenssipuhelussa keskityttiin pääasiassa puimaa käsillä olevaa tilannetta ja sen tuomia haasteita. Etenkin jääkiekkotaidot saattavat olla monella ruostumaan päin, sillä jäätä ei ole tarjolla ja etenkään kerrostaloissa asuvilla on laukaisuvanereita ja muita lajivälineitä tai tiloja huonosti käytössä.

Ja vaikka olisi, kiekkotaidot tuntuivat olevan suomalaisillakin toissijaisia juuri nyt.

Roope Hintz hymyilee maalin jälkeen.
Getty Images

– Käyn sellaisella salilla, missä ei kukaan muu käy. On siellä laukaisupaikka, mutta ei tuo maila nyt ole se isoin asia ollut tässä. Enemmän olen tehnyt fysiikkaa. Ostin kuntopyörän, jolla on tullut sotkettua ja parvekkeella minulla on kahvakuulat, Hintz totesi.

Samoilla linjoilla oli Rantanen.

– Jotain olen pelleillyt salibandymailalla ja pallolla, mutta enpä oikeastaan mitään mailalla tai kiekolla. En tiedä, mihin lähtisi, jos nyt alkaisi laukoa, Rantanen nauroi

– Minulla on täällä pieni sali, missä pystyy tekemään kyykkyjä ja muuta. Ostin myös rullaluistimet, niillä on tullut mentyä aika paljon. Lenkkejäkin pystyy juoksemaan, kun on kelit hieman paremmat kuin Suomessa. Laukaisuvaneri mulla on autotallissa, mutta ei siellä hirveästi ole tullut lauottua, Floridan kodissaan edelleen majaileva Barkov sanoi.

Fysiikkaharjoittelun osaltakin pelaajat ovat joutuneet olemaan luovia, sillä valtaosa kuntosaleista on pitänyt viime viikot ovensa säpissä. Internetissä hitiksi nousi aiemmin keväällä Mikko Rantasen Instagramiin laittama video, missä tämä kyykkäsi sylissään perheen koira.

– Välineistöä on käytössä aika maltillisesti, joten paljon on joutunut improvisoimaan ja keksimään kaikennäköisiä liikkeitä, mitä ei ole ennen tullut tehtyä. Pakkohan sitä jotakin on keksiä, kun ei salille pääse. Koiran kanssa olen käynyt lenkillä ja muuta. Netissäkin näkee kaikenlaisia ideoita, mitä voi tehdä. Ei ne kaikki vaan aina onnistu, Rantanen hymyili.

"Tilanne on mikä on"

Lopulta pelaajat tyytyivät vain harmittelemaan kauden keskeytymistä poikkeuksellisen pandemian vuoksi. Mukana olleista Rantanen, Hintz sekä Heiskanen olivat kaikki menossa pudotuspeleihin. Barkovin Florida oli sekin nousemassa itäisen konferenssin pudotuspelitaistoon mukaan tosissaan juuri ennen pakkolomaa.

Roope Hintz
AOP

– Kurjaa, että se osui juuri tähän. Koko kausi raastettiin ja sitten kun piti alkaa kauden huipennus, tuli tämä. Ajoitus oli kauden näkökulmasta huonoin mahdollinen. Olisihan se kiva pelata pudotuspelejä, se on kuitenkin sitä hauskinta aikaa, Rantanen harmitteli.

– Tylsää tässä on ollut, mutta ei auta kuin odotella päätöstä siitä, miten tilanne etenee.

Hintz oli Rantasen kanssa samoilla linjoilla. – Terveys edellä tässä tietenkin mennään, mutta kyllähän kaikki odottaa, että päästäisiin jo pelaamaan. Meillä oli pieni kuuden ottelun sukellus ennen tätä taukoa, mutta muuten jengissä oli hyvä fiilis, koska oltiin pelattu hyvin.

Aleksander Barkov
Getty Images

Mikäli kausi peruuntuu kokonaan, Barkoville jää nelikosta eniten jossiteltavaa.

– Meillä alkoi juuri peli kulkea ennen taukoa. Päästiin lähemmäksi pudotuspeliviivaa kuin aikoihin. Kyllähän se harmittaa, että kausi jäi kesken, mutta terveys edellä tässä mennään. Yritetään nyt vain pysyä terveinä ja toivoa, että päästäisiin pian pelaamaan, Barkov päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat