1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

FC Haka alentaa palkkojaan lähes kolmanneksella

Palkkaleikkaus kestää kesäkuun puoliväliin asti.

Anton Popovitch otti Hakan palkanalennuksen tyynesti. Kuva: Juha Tamminen / AOP

Miesten jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FC Haka alentaa pelaajiensa ja muun henkilöstönsä palkkoja 30 prosentilla kesäkuun puoliväliin asti.

– Tässä rakennetaan siltaa tulevia kuukausia varten päästäksemme vaikean ajan yli. Hienoa, että koko seura on tässä mukana, toimitusjohtaja Olli Huttunen sanoi Hakan kotisivuilla perjantaina.

Liigan alku on siirtynyt koronaviruspandemian takia, ja useat seurat ovat taloudellisesti ahtaalla. Monissa seuroissa on nähty sopeuttamistoimia, kuten palkanalennuksia, yt-neuvotteluita ja lomautuksia.

– Mielestäni joukkue otti tämän asian tosi hyvin vastaan, ja jokainen ymmärsi, mistä asiassa on kyse, keskikenttäpelaaja Anton Popovitch sanoi väliaikaisista palkanalennuksista.

Valkeakoskelta tuleva Haka nousi viime kauden päätteeksi miesten pääsarjaan.

Lue myös:

Riittävätkö säästökuurit kantamaan Veikkausliigan seurat koronakriisin yli? Inter-kapteeni huolehtii jo epidemian pahenemisesta

Palkkaleikkaukset riittivät Interille – seura välttää lomautukset ja yt-neuvottelut

Hallitsevan Suomen mestarin pelaajat suostuivat todella tuntuvaan palkanalennukseen – kova ratkaisu pitää huippuseuran hengissä: "Muita vaihtoehtoja ei jäänyt"