1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

JYPin pelaajat välttyivät lomautuksilta – palkkoja leikataan tulevan kauden osalta

SM-liigaseura JYP on päässyt yhteisymmärrykseen pelaajiens<a kanssa palkanleikkauksista.

JYP-pelaajat säästyivät lomautuksilta. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigassa pelaava JYP on sopinut yhteistoimintaneuvotteluissa pelaajiensa palkkojen leikkaamisesta kaudella 2020–21. Palkkoja jouduttiin leikkaamaan koronapandemian aiheuttamien taloudellisten menetysten vuoksi.

JYPin tavoitteena oli, ettei pelaajia tarvitsisi lomauttaa, vaikka seuralla oli mahdollisuus lomauttaa määräaikaisia työntekijöitään poikkeustilanteen lakimuutoksen vuoksi.

JYP ei kerro tiedotteessa kuinka paljon palkkoja leikataan, mutta yt-neuvotteluiden tavoitteena oli löytää "molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu."

Jääkiekon SM-liigassa myös Lukko ja KalPa ovat ilmoittaneet pelaajien palkkojen leikkaamisesta. Pelaajia koskevia yt-neuvotteluja käy tällä hetkellä Sport, Jukurit, SaiPa, Pelicans sekä viimeisimpänä asiasta ilmoittanut TPS.

Lue myös:

Viisi jääkiekon SM-liigaseuraa on aloittanut yt-neuvottelut myös pelaajien kanssa – lomautukset johtaisivat mittavaan vakuutusongelmaan

Pikkuleijonien MM-kultavalmentaja Tommi Niemelä Pelicansin peräsimeen

Kärpistä lähtee ainakin kaksi maailmanmestaria ja valtava määrä kokemusta – urheilujohtajan mukaan uusia vahvistuksia on turha odottaa: "Kaikki on jäissä"