Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hurraava yleisö saatteli kiinalaisen jalkapallojoukkueen evakkomatkaltaan takaisin Wuhaniin – "He eivät ole käveleviä viruksia"

Espanjassa ja Kiinassa jumissa olleet pelaajat pääsivät vihdoin kotiin.

jalkapallo
Jose Gonzalez kuvassa
Kiinalaisen Wuhan Zall -joukkueen valmentaja Jose Gonzalez.AOP

Kiinalaisen jalkapallojoukkueen Wuhan Zallin pelaajat palasivat yli kolmen kuukauden poissaolon jälkeen Wuhaniin.

Paikallismedian mukaan satoja faneja otti kasvomaskeilla suojautuneet pelaajat vastaan myöhään lauantaina Wuhanin juna-asemalla.

Joukkueen väreihin pukeutuneet kannattajat muun muassa lauloivat, osoittivat suosiotaan ja pitivät erilaisia banderolleja. Pelaajat saivat kukkakimput käsiinsä.

– Yli kolmen kuukauden kuljeskelun jälkeen koti-ikävää poteneet Wuhan Zallin joukkueen jäsenet lopultakin palasivat kotikaupunkiinsa, seura kertoi sosiaalisen median sovelluksessa Weibossa.

Joukkueen matka kesti yhteensä 104 päivää.

"He eivät ole käveleviä viruksia"

Pääsarjajoukkue Wuhan Zall oli tammikuussa leireilemässä kotimaansa Guangzhoussa, josta se lensi kuun lopussa harjoitusleirille Espanjaan.

Pelaajat jäivät Espanjaan pitkäksi aikaa jumiin Wuhanin sulkeuduttua koronavirusepidemian takia. Wuhania on pidetty uudentyyppisen koronaviruksen lähtöpaikkana.

– He eivät ole käveleviä viruksia, he ovat urheilijoita, joukkueen valmentaja Jose Gonzalez sanoi espanjalaismedialle pelkojen hälventämiseksi.

Espanjasta Kiinaan karanteeniin

Koronavirustilanne paheni rajusti myös Espanjassa, ja joukkue päätti palata Kiinaan. Maaliskuun puolivälissä joukkue suuntasi Saksan kautta kotimaahansa, mutta perheidensä luokse pelaajat eivät päässeet.

Joukkue oli kolme viikkoa karanteenissa Shenzhenissä ja harjoitteli sen jälkeen Foshanissa ennen paluutaan junalla Wuhaniin, joka on höllentänyt koronavirustoimiaan.

– Paikalliset pelaajat pääsevät nyt perheidensä luokse. He eivät ole nähneet perheenjäseniään yli kolmeen kuukauteen, Zall tiedotti.

Kiinan pääsarjan oli määrä alkaa helmikuussa, mutta kautta ei ole käynnistetty koronaviruksen takia. Tuoreiden tietojen mukaan aloituspäivä saattaa olla kesäkuun lopussa.

Lue myös:

Italia on toiveikas – jatkuvatko jalkapallosarjat jo toukokuun lopussa?

Jalkapalloa suojamaskit kasvoilla? Belgiassa mietitään, miten pelaaminen olisi turvallista

Naisten jalkapallo oli suosionsa huipulla, kun koronavirus iski – nyt suurseurat kiristävät kukkaronnyörejään, ja asiantuntijat pelkäävät sen tapahtuvan naisten kustannuksella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat