"Meillä ei ole koronavirusta" – Valko-Venäjän rinnalla pallo pyörii vielä muuallakin

Jalkapallosarjojen pitäminen käynnissä kerää kritiikkiä ja huomiota.

jalkapallo
FC Minskin kannattaja kuvassa
FC Minskin kannattaja seurasi Valko-Venäjän liigaottelun tapahtumia maaliskuun lopulla. AFP / Lehtikuva

Koronavirus on pysäyttänyt lähes kaikki jalkapallosarjat, mutta muutamassa maassa pallo pyörii edelleen.

Valko-Venäjä on saanut runsaasti huomiota siitä, että maan jalkapallosarjoja pelataan vieläkin yleisön ollessa paikalla. Nyt Valko-Venäjän rinnalle liittyy Turkmenistan, jonka liigan oli määrä jatkua vajaan kuukauden keskeytyksen jälkeen sunnuntaina.

Kausi jatkui suoraan kärkiottelulla, kun kuuden edelliskauden mestari Altyn Asyr isännöi sarjakärki Köpetdag Asgabatia. Turkmenistanin liigassa on määrä pelata maanantaina kolme kamppailua.

– Meillä ei ole koronavirusta, joten miksemme käynnistäisi liigaamme, yrittäjä Ashir Jusupov sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Hän aikoi katsoa Altyn Asyrin ja Köpetdagin välisen ottelun.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Valko-Venäjän ja Turkmenistanin lisäksi liigakaudet pyörivät vain Tadzhikistanissa ja Nicaraguassa, mutta niissä yleisöä ei päästetä katsomoihin.

Turkmenistanissa ja Tadzhikistanissa ei ole virallisesti todettu yhtään koronavirustapausta.

Näkyvyys normaalia suurempaa

Valko-Venäjän liiga on saanut tavanomaista huomattavasti enemmän kansainvälistä huomiota, koska se on ollut lähes ainoa käynnissä oleva jalkapallosarja.

Liiga on hyötynyt myös taloudellisesti, sillä televisio-oikeudet otteluiden näyttämisestä on myyty muun muassa Venäjälle.

Valko-Venäjällä oli todettu 4 779 koronavirustapausta sunnuntaiaamuun mennessä, joten sarjojen jatkuminen on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä.

Valko-Venäjän ja etenkin Turkmenistanin sekä Tadzhikistanin jalkapallosarjat keräävät normaalisti hyvin vähän kansainvälistä huomiota.

Valko-Venäjän jalkapallosta löytyy kuitenkin Bate Borisovin ja Minskin Dinamon kaltaisia laatuseuroja. Hallitseva mestari on Dinamo Brest.

Bate on ollut viime vuosina tuttu näky Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Myös Dinamo on edennyt 2010-luvulla Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kahdesti.

Lue myös:

Hurraava yleisö saatteli kiinalaisen jalkapallojoukkueen evakkomatkaltaan takaisin Wuhaniin – "He eivät ole käveleviä viruksia"

Italia on toiveikas – jatkuvatko jalkapallosarjat jo toukokuun lopussa?

Englannin Valioliigan seurat haluavat pelata kauden loppuun – alemmat sarjat tyhjille katsomoille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat