NBA:ssa itsensä läpilyönyt ex-Chicago Bullsin hylkiö hakee Nigerian passia päästäkseen olympialaisiin

Yhdysvaltalaismedian mukaan Brooklyn Netsin NBA-koripalloilija Spencer Dinwiddie hakee Nigerian kansalaisuutta päästäkseen mukaan Tokion olympialaisiin.

NBA
Brooklyn Netsin Spencer Dinwiddie ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen NBA-taitokisassa vuonna 2018 Staples Centerissä.
Kuvassa Brooklyn Netsin Spencer Dinwiddie ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen

Spencer Dinwiddien aikeista uutisoi muun muassa ESPN-kanava ja asiasta tviittasi The Athletic -verkkolehden NBA-toimittaja Shams Charania.

Nigeria on jo varmistanut paikkansa miesten olympiakoripallossa.

Dinwiddie, 27, ei kuulu Yhdysvaltain 44 pelaajan ryhmään, josta olympiajoukkue on määrä valita. Olympialaiset siirtyivät tulevalta kesältä vuodella eteenpäin, joten 44 pelaajan suureen ryhmään saattaa tulla muutoksia.

Takamies kaupattiin Lauri Markkasen edustamaan Chicago Bullsiin vuonna 2016, mutta perinteikäs NBA-seura ei nähnyt Dinwiddiessä potentiaalia, vaan satsasi sen sijaan tyhjiksi kortteihin osoittaneisiin Isaiah Canaaniin ja Micheal Carter-Willimsiin.

Bullsin farmiliigaseura Windy Cityyn hautautunut pelimies päätyi lopulta Brooklyn Netsiin, jossa Dinwiddie osoitti heti kykynsä. Ennen tämän kauden keskeytystä Dinwiddien pistekeskiarvo on ollut 20,6 ja koriin johtaneiden syöttöjen 6,8. Dinwiddie on ollut loukkaantuneen Kyrie Irvingin jälkeen Netsin paras pistemies.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat