Suora

  • Urheiluruutu

Sim racingin SM-karsintasarja alkoi vauhdikkaasti – palvelinongelmien piinaama finaalilähtö siirretään

Ensimmäisen SM-karsintaosakilpailun finaalilähtö jäi ajamatta sunnuntaina teknisten ongelmien vuoksi.

e-urheilu
Porsche 718 -autoja iRacing-simulaattorissa.
Joni Heikkinen / Fisra

Sim racingin eli virtuaalisen rata-autoilun SM-karsintasarja käynnistyi sunnuntaina 19.4. Okayaman virtuaaliradoilla ajetulla osakilpailulla, mutta ajot päättyivät kuin seinään ennen odotettua finaalilähtöä.

Syynä oli e-urheilun helmansynti: tekniset ongelmat. Tarkemmin ottaen ongelmia oli tällä kertaa pelivalmistaja iRacingin omien palvelimien kanssa.

– Palvelinongelmia oli finaalilähdön session pystyttämisessä. Niitä ei pystytty ratkaisemaan aikataulun puitteissa, kommentoi kilpailunjohtaja Tapani Linnaluoto.

Lopulta kisajärjestäjien oli pakko päättää finaalilähdön siirtämisestä. Uutta ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta 36 kuljettajan finaalilähtö tullaan joka tapauksessa näkemään suorana Yle Areenassa ja Twitch.tv:ssä.

Kilpailun runsaan osanottajamäärän vuoksi ennen finaalilähtöä ajettiin aika-ajon lisäksi myös kuusi samanaikaista esikarsintaerää, joista kuudella parhaalla kuljettajalla oli mahdollisuus lunastaa itselleen paikka finaalilähtöön.

Kovinta vauhtia virtuaalisella Porsche 718 Cayman GT4 -kilpa-autolla huristeli tänään aika-ajojen voittaja Valtteri Alander, joka lähtee finaalilähtöön paalupaikalta voitettuaan karsintalähtönsä. Muita karsintaerien voittajia sunnuntaina olivat Pekka Tuomainen, Tuomas Tähtelä, Matias Vitikainen, Kim Eriksson ja Mika Vähämäki.

Digital Racing eSM on digitaalisen rata-autoilun SM-sarja, jonka järjestää autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport, Finnish Sim Racing Association FiSRA sekä Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL. Viiden karsintaosakilpailun jälkeen Suomen mestaruus on määrä ratkoa Jyväskylän MM-rallin yhteydessä.

SM-sarjan seuraava karsintaosakilpailu ajetaan sunnuntaina 3. toukokuuta Circuit Park Zandvoort -radalla.

Lue lisää:

Kamppailu sim racingin tuplamestaruudesta käynnistyy – SM-karsintasarja ja -finaalit suorana Ylellä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat