Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"
  • Urheiluruutu

Japanilaisprofessori suhtautuu epäillen Tokion kesäkisojen järjestämiseen ensi vuonnakaan

Olympialaisten järjestäminen edellyttää, että koronavirus on saatu hallintaan maailman joka kolkassa.

Tokio 2020
Nainen käyttää hengityssuojainta ja kävelee Tokio2020-seinän ohi.
Tokion kesäolympialaisia jouduttiin siirtämään vuodella kesälle 2021.Charly Triballeau / Lehtikuva

Japanilainen virusasiantuntija epäilee, ettei Tokion kesäolympialaisia voida järjestää ensi vuonna. Kisoja siirrettiin koronaviruspandemian takia vuodella heinäkuuhun 2021, mutta Koben yliopiston tarttuvien tautien professori Kentaro Iwata suhtautuu ajatukseen pessimistisesti.

– Rehellisyyden nimissä minun on sanottava, että olympialaisia ei todennäköisesti järjestetä myöskään ensi vuonna, Iwata varoitti maanantaina.

Japanin hallitus, kisajärjestäjät ja Kansainvälinen olympiakomitea KOK taipuivat viime kuussa kisojen siirtoon urheilijoiden ja urheilujärjestön painostuksesta. Koronavirus on jatkanut sen jälkeen leviämistään edelleen.

Worldometer-sivuston mukaan tartuntojen määrä lähestyy jo 2,5 miljoonaa todettua tapausta. Viruksen uhriluku oli maanantaiaamuna yli 165 000.

Ensi kesään ilman varasuunnitelmaa

Japanin 126,5 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu maanantaihin mennessä lähes 11 000 koronatartuntaa. Viruksen takia kuolleita oli maassa 236.

– Olympialaisten järjestäminen edellyttää, että virus on saatu hallintaan sekä Japanissa että muualla maailmassa, koska kisoihin tulee ihmisiä maailman joka kolkasta, Iwata totesi.

– Japani ei välttämättä saa virustilannetta aisoihin ensi kesään mennessä. Vielä vähemmän uskon, että siihen tilanteeseen päästäisiin kaikissa maailman maissa. Tämän takia suhtaudun pessimistisesti ensi kesän olympialaisiin.

Kesäolympialaiset on järjestetty vuodesta 1896 karkausvuosina sotavuosia 1916, 1940 ja 1944 lukuun ottamatta. Nyt kesäkisoja siirrettiin ensi kertaa historiassa.

Tokion kisojen tiedottaja Masa Takaya kertoi viime viikolla, että ensi vuonna järjestettävien kisojen järjestelyt jatkuvat "ilman varasuunnitelmaa".

Lue myös:

Tokion kisojen ympärillä yhä epävarmuutta – "Meillä ei ole B-suunnitelmaa"

Tokion olympialaisten kisapäivät selvillä

Tokion olympialaisia siirretään tasan vuodella – huippu-urheilupomo Mika Lehtimäki nostaa esiin kolme seikkaa, miksi ratkaisu oli hyvä

Tokion olympialaisten järjestäjät ovat huolissaan, vaikka kisoja jo lykättiin vuodella: "Kukaan ei pysty sanomaan, saadaanko tilanne kuriin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat