Suora

  • Urheiluruutu

Norjassa ja Ruotsissa varaudutaan maastohiihdon ensi talven maailmancupin peruuntumiseen

Kisoja saatetaan järjestää ilman yleisöä, miehillä ja naisille kaavaillaan eri kiertueita joukkueiden koon pienentämiseksi.

hiihto
Hiihdon yleiskuvaa Lahdesta
Hiihdon yleiskuvaa LahdestaTomi Hänninen

Norjassa ja Ruotsissa tehdään jo suunnitelmia maastohiihdon ensi talven maailmancupin peruutuksen varalta. Hiihtomaajoukkueiden johto pelkää, että koronaviruspandemian leviämisen takia määrätyt matkustusrajoitukset saattavat estää ensi talven maailmancupin jopa kokonaan.

Norjan maajoukkue aikoo valita kolmostason eli Norjan cupin kilpailut, joihin maajoukkuehiihtäjät kokoontuvat kilpailemaan, jos maailmancupia tai Skandinavia cupia ei kyetä järjestämään.

Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen johtaja Daniel Fåhraeus kertoi Expressenin haastattelussa, että hän ehdottaa samanlaista suunnitelmaa Ruotsiin.

– Maailmancupiin liittyy monenlaisia epävarmuustekijöitä, joten on tärkeä varautua tulevaan. Meidän täytyy varmistaa, että hiihtäjät pääsevät mahdollisimman tasokkaisiin kilpailuihin, Fåhraeus totesi.

FIS-pomon puheet säpsäyttivät

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailujohtaja Pierre Mignerey kertoi kaksi viikkoa sitten, että liitto on tehnyt koronaviruspandemian takia monenlaisia vaihtoehtoisia suunnitelmia ensi kaudeksi.

Kisoja saatetaan järjestää ilman yleisöä, miehillä ja naisille kaavaillaan eri kiertueita joukkueiden koon pienentämiseksi, ja Tour de Ski -kiertue saatetaan järjestää yhdessä maassa.

Norjan maajoukkueen johtaja Espen Bjervig arveli, että matkustusrajoitukset voivat pilata myös FIS:n kriisisuunnitelmat.

– Meidän täytyy joka tapauksessa järjestää yleisöä ja tv:tä kiinnostavia kisoja. Esimerkiksi Norjan cupin kilpailut saisivat aivan erilaisen statuksen, jos koko maajoukkue osallistuisi valikoituihin cupin osakilpailuihin, Bjervig totesi.

Viime talven keskeytyneellä kaudella Suomen cupin kisojen järjestäjäpaikkakunnat olivat Vuokatti, Rovaniemi, Vantaa, Vöyri, Pyhäjärvi ja Ristijärvi.

Lue myös:

Hiihtoliitto hakee 400 000 euron säästöjä koko henkilöstön lomautuksilla – "Maajoukkuetoiminta ei ole kokonaisuuden ulkopuolella"

Suomalaisen hiihtopomon ja norjalaisen olympiavoittajan toiminnasta kovaa kritiikkiä – Yle Urheilu kertoo nyt, mitä kätkeytyy hiihtopiirejä yli neljä kuukautta repineen kohupäätöksen taakse

Sami Jauhojärvi näkee maailmancupin mahdollisessa supistumisessa myös positiivisia puolia – tyrmää miesten ja naisten kisojen hajauttamisen

Ari Luusuan pitkä perjantai: lähti aamuneljältä hiihtolenkille ja lopetti iltakymmeneltä, eikä tiedä miksi – kulutti energiaa liki yhdeksän kiloa mämmiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat