1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. nyrkkeily

Kommentti: Robert Helenius ei ole niiden miesten listalla, jotka Anthony Joshua haluaa kohdata ennen kuin jää eläkkeelle

Heleniuksen voittamisella ei olisi mitään merkitystä Joshuan uran kannalta, kirjoittaa Yle Urheilun Christer Sarlin.

Robert Helenius nousi takaisin pinnalle voitettuaan Adam Kownackin maaliskuun alussa. Kuva: Getty Images

Kolmen ammattinyrkkeilyn valtaliiton raskaan sarjan maailmanmestarin vöitä hallussaan pitävä Britannian Anthony Joshua nimesi brittiläisen Sky TV:n haastattelussa kuusi nyrkkeilijää, joita vastaan hän haluaa otella ennen kuin vetäytyy eläkkeelle kehästä.

Suomen Robert Helenius ei ollut näiden kuuden nyrkkeilijän joukossa. IBF, WBA ja WBO -liittojen raskaan sarjan maailmanmestarin kuuden miehen lista oli seuraava: Oleksandr Usyk, Tyson Fury, Dillian Whyte, Adam Kownacki, Jarrell Miller ja Luis Ortiz.

Helenius on julkisesti kertonut tavoittelevansa mestaruusottelua Joshuaa vastaan. Ammattinyrkkeilyssä kaikki on mahdollista, mutta melkoinen mullistus täytyisi tapahtua, että Joshua valitsisi sparrikaverinsa Heleniuksen vastustajakseen.

Perusteita tälle löytyy useitakin, mutta merkittävin on se, että Heleniuksen voittamisella ei olisi mitään merkitystä Joshuan uran kannalta. Kohtaaminen ei olisi myöskään mikään ison rahan ottelu.

Heleniukselle tietysti olisi mairittelevaa päästä ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilijänä ottelemaan ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarin vyöstä ja sitä kaikki suomalaiset nyrkkeilyn ystävät toki toivovat.

Anthony Joshualla on muuta mielessään kuin Heleniuksen kohtaaminen. Kuva: Getty Images

Koronavirus on pysäyttänyt ammattinyrkkeilyn pyörät, kuten kaiken muunkin urheilukilpailutoiminnan. Joshuan on määrä otella seuraavaksi entistä Robert Heleniuksen Sauerlandin aikaista tallikaveria Kubrat Pulevia vastaan, kunhan koronavirus hellittää otteensa. Lempinimellä Kobra tunnettu bulgarialainen on entinen Euroopan mestari, mutta häntä ei pidetä suurena uhkana Joshualle

Todennäköisintä on, että Pulevin jälkeen Joshuan kanssa samaan kehään pääsee Lontoon olympiakisojen raskaan sarjan kultamitalimies ukrainalainen Oleksandr Usyk, joka on vasta kivunnut raskaaseen sarjaan, mutta osoittanut kykynsä kevyessä raskaassa sarjassa. Pulev ja Usyk on luokiteltu välipaloiksi ennen Joshuan seuraavaa suurta haastetta.

Usykin jälkeen Joshuan listalla on Tyson Fury, jonka hallussa on WBC-liiton raskaan sarjan maailmanmestarin vyö – eli se ainoa mestaruusvyö, joka Anthony Joshuan palkintokaapista puuttuu.

Tätäkin ottelua joudutaan tovi odottamaan, sillä molemmilla herroilla on sitovat ottelusopimukset muiden vastustajien kanssa. Aika näyttää, milloin kyseinen herkkupala nyrkkeilyn ystäville tarjoillaan. Ainakaan vuonna 2020 se ei toteudu. Joshuan manageri Eddie Hearn on kertonut, että Joshuan ja Furyn kesken ollaan neuvottelemassa kahden ottelun sopimusta.

Furyn jälkeen Joshuan katse siirtyy Dillian Whyteen, joten Heleniuksen aika voi käydä pitkäksi odotellessa Eddie Hearnin puhelinsoittoa ja kutsua Anthony Joshuan vastustajaksi MM -titteliotteluun.

Lue myös:

Robert Helenius löysi uuden vaihteen silmään ja ruokavaliokin muuttui – historiallinen MM-ottelu voi olla enää voiton päässä: "Uskon voittavani Anthony Joshuan"

Helenius oli jo köysissä ammattilaisuransa tärkeimmässä ottelussa, tyrmäysvoitto tarkoittaa nousua MM-haastajaksi – "Hän voi seuraavaksi otella jopa puolen miljoonan palkkiosta"

Robert Helenius otti yllätysvoiton New Yorkissa – tyrmäsi puolalaisvastustajansa

BBC: Joshuan ja Pulevin raskaan sarjan titteliottelu siirtyy