Suora

  • Urheiluruutu

Tappara ja Ässät kertovat, mihin 100 000 euron valtiontuki käytetään – KalPan hakemus hylättiin, mutta seura suunnittelee jo seuraavaa

Kuopiossa hyväksyttiin syy sille, miksi seuran hakemus hylättiin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Uros liven nimenjulkistustialisuus
Uudelle areenalle siirtyminen mahdollistaa Tapparalle monia muutoksia, joita se pääsee nyt osittain rahoittamaan Business Finlandin kehitysrahoitustuella.Anne Savin / Yle

Jääkiekon SM-liigaseurojen taustayhtiöistä Business Finlandin myöntämän 100 000 euron kehitysrahoitustuen ovat saaneet Pelicans, Tappara ja Ässät. Myös KalPa ja Vaasan Sport hakivat rahoitusta, mutta saivat hakemuksilleen hylätyn päätöksen. Suomen Kuvalehti uutisoi tukipäätöksistä viikonloppuna (siirryt toiseen palveluun).

Valtion rahoitusyhtiön Business Finlandin kehitysrahoitustuki on tarkoitettu yrityksien uuteen kehittämistoimintaan. Tukea ei ole tarkoitettu esimerkiksi yrityksen perustoiminnan pyörittämiseen.

Kehitysrahoitustuen maksimisumma on 100 000 euroa, jonka Pelicans, Tappara ja Ässät saivat.

Tapparan taustayhtiö käyttää potin Tampereen uuden areenan myötä tulevien muutosten rahoittamiseen. Tapparalla on toimitusjohtaja Mika Aron mukaan toimintansa kehittämiseen monenlaisia projekteja, jotka liittyvät uudelle areenalle siirtymiseen.

– Uusi areena tulee muuttamaan toimintaamme monella tavalla ja käytämme tätä rahaa esimerkiksi ottelutapahtuman kehittämiseen erilaiseksi kuin se on tänä päivänä. Sen lisäksi uudet tilat mahdollistavat esimerkiksi erilaisten kokouspalvelutuotteiden kehittämisen, Aro kertoo.

Tapparan on määrä siirtyä uudelle areenalle kaudesta 2021–22 alkaen.

Ässät käyttää tukirahan myyntinsä kehittämiseen.

– Meidän pitää pystyä kehittämään asiakkaille entistä parempia ratkaisuja ja tuotteistaa tuotteitamme uudelleen. Haluamme kehittää myynnin seurantaa ja asiakasdatan ymmärtämistä, sanoo Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

Lehtisen mukaan Business Finlandilta saatu rahoitus on pieni osa suurempaa kokonaisuutta.

– Tämä on yksi pisara meressä niin sanotusti ja toki tärkeä osa-alue, mutta tässä on monta asiaa, joita täytyy ratkaista. Yksi osa-alue ei ratkaise koko pelikenttää.

Pelicans vastasi kieltävästi Yle Urheilun haastattelupyyntöön aiheesta.

KalPa tehnee uuden hakemuksen

Hylätyn rahoituspäätöksen saanut KalPa sai selkeän vastauksen siihen, miksi heidän hakemuksensa ei tuonut tukipottia. KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo, että rahoitusta oli tarkoitus käyttää halliprojektin yhteydessä olevan uimahallin kahviotoiminnan tuotteistamiseen ja kehittämiseen.

– Meillä oli kuitenkin jo vuokrasopimus tehty, joten se projekti tulkittiin aloitetuksi ja he joutuivat hylkäämään hakemuksemme. Minusta se oli ymmärrettävä peruste, jota emme vain osanneet itse katsoa, Saksman toteaa.

Saksmanin mukaan rahoitusta on kuitenkin mahdollista hakea uudelleen toiseen hankkeeseen.

– Luulen, että jätämme vielä uuden hakemuksen. Täytyy vain huolella miettiä hankkeen sisältö, mikä vie toimintaamme eteenpäin ja hyödyttää tulevaisuudessa.

Yle Urheilu ei tavoittanut Vaasan Sportin edustajaa kommentoimaan syitä seuran hakemuksen hylkäämiselle.

Business Finlandin kehitysrahoitustuki ei liity hallituksen lisätalousarviossa esitettyyn 20 miljoonan euron tukipottiin, joka kohdistetaan liikunta- ja urheilutoimijoille. Tukipotista kolme miljoonaa euroa jaetaan lajiliitoille ja ammattilaissarjoille, joihin myös SM-liiga lukeutuu.

Lue myös:

SK: Valtio myönsi Lahden Pelicansille 100 000 euron avustuksen – muut hakeneet SM-liigaseurat jäivät ilman tukea

Pikkuleijonien MM-kultavalmentaja Tommi Niemelä Pelicansin peräsimeen

JYPin pelaajat välttyivät lomautuksilta – palkkoja leikataan tulevan kauden osalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat