Suora

  • Urheiluruutu

Marca: Espanjalaiset koripalloseurat pääsivät sopimukseen siitä, miten kautta voitaisiin jatkaa

Espanjassa on rekisteröity toiseksi eniten koronavirustartuntoja maailmassa.

koripallo
Sasu Salin
Sasu Salin pääsee sittenkin jatkamaan kauttaan Espanjan pääsarjassa.AOP/Rex Features

Espanja on koronavirustartuntojen määrällä mitattuna yksi pahiten pandemiasta kärsineistä maista. Maanantaina maassa ylitettiin jo 200 000 tartunnan raja. Kaikkiaan tautiin on rekisteröity kuolleen Espanjassa liki 21 000 ihmistä.

Vallitseva tilanne ei ole kuitenkaan saanut koripalloseuroja luopumaan toiveistaan kauden loppuun pelaamiseksi. Miesten pääsarjajoukkueet ovat päässeet espanjalaislehti Marcan mukaan (siirryt toiseen palveluun)yhteisymmärrykseen siitä, miten kausi yritetään pelata loppuun saakka.

Seurat sitoutuivat yhteisesti siihen, että kautta ei vieläkään peruuteta lopullisesti. Sen sijaan se on tarkoitus pelata jossain vaiheessa loppuun kahdentoista joukkueen turnauksena, joka pelattaisiin yhdessä paikassa.

Lopputurnaukseen selviytyisivät runkosarjan sijoitusten perusteella Barcelona, Real Madrid, Sasu Salinin edustama Teneriffa, Bilbao, BC Andorra, Malaga, Valencia, San Pablo Burgos, Baskonia, Unicaja, CB Gran Canaria ja Joventut.

Kanariansaarilla pelaava CB ja BC Andorra ovat jo ilmoittaneet halukkuudeestaan isännöidä turnausta, jossa joukkueet jaettaisiin kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Kummastakin lohkosta selviäisi välieriin kaksi parasta joukkuetta.

Samalla seurat myös päättivät, että sarjasta ei putoa yhtään joukkuetta.

Lue myös:

"Pieni prinsessa" toi valoa Sasu Salinin arkeen – kotikaranteenin vuoksi esikoisen rattaita työnnetään parvekkeella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat