Hyppää sisältöön

Bild: Jalkapallon Bundesliigan tavoite on jatkaa kautta 9. toukokuuta – "Viikonloppu, johon kuuluu jalkapalloa, on paljon siedettävämpää kuin viikonloppu ilman jalkapalloa"

Saksan jalkapallosarjan viimeinen ottelu ennen kauden keskeytymistä pelattiin 8. maaliskuuta.

Borussia Mönchengladbachin kotistadionilla katsomoon on taiteiltu pahvisia katsojia oikeiden katsojien puuttuessa. Kuva: AOP

Baijerin pääministeri Markus Söder ja Nordrhein-Westfalenin pääministeri Armin Laschet ovat kertoneet Bildille antamassaan haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Bundesliigan on tavoite jatkua toukokuun 9. päivä. Saksan jalkapallon pääsarja on ollut tauolla koronaviruspandemian vuoksi.

Bundesliigajoukkueet ovat harjoitelleet yhdessä jo parin viikon ajan. Nyt poliitikot ovat lämpeämässä ajatukselle pelien pelaamisesta tyhjille katsomoille.

– Katsojat kentän laidalla ovat täysin pois laskuista, mutta voisimme aloittaa haamuottelut toukokuun yhdeksäntenä, Söder sanoi viitaten otteluihin ilman yleisöä.

– Viikonloppu, johon kuuluu jalkapalloa, on paljon siedettävämpää kuin viikonloppu ilman jalkapalloa.

Laschet oli myös varovaisen positiivinen arvioissaan pelien aloittamiseksi.

– Liiga voi palata tauolta sillä ehdolla, että koko skenaario on mietitty tarkasti. Pitää miettiä miten harjoitellaan, mitä pelaajat tekevät siviilissä ja miten ottelut järjestetään, Lasche luetteli.

Kahden päättäjän tuki voi olla tärkeä, kun Bundesliigan pelien käynnistymisestä päätetään. Torstaina Saksan jalkapalloliitto ja 36 seuraa pitävät videopalaverin, jossa pelien jatkamisesta ainakin keskustellaan.

Saksan jalkapalloliitto toivoo, että kausi saataisiin pelattua loppuun 30. kesäkuuta mennessä. Mikäli näin ei käy, on liitto vaarassa menettää 300 miljoonan euroa TV-sopimuksesta.

Saksassa otettiin maanantaina ensiaskelia koronarajoitusten purkamiseksi. Suurin osa kaupoista, jotka ovat alle 800 neliömetrin suuruisia, saivat avata ovensa, mikäli ne noudattavat hygieniasääntöjä. Myös auto-, pyörä- ja kirjakaupat saivat luvan avautua.

Saksassa oli eilen sunnuntaina varmistettu 139 897 koronatartuntaa ja 4 294 kuolonuhria.

Päivitetty 21.4. kello 8.26. Muokattu otsikkoa ja leipätekstiä. Tarkennettu, että Bundesliigan on tavoite jatkaa jalkapallokautta 9. toukokuuta.

Lue myös:

Italian Serie A vahvisti pelaavansa kauden loppuun

HJK ja TPS leikkaavat pelaajien palkkoja

Koronavirus ei hidasta rakennustöitä Kiinassa – Guangzhoussa rakennetaan maailman suurinta jalkapallostadionia

Tottenhamin korealaishyökkääjä aloitti kolmen viikon varusmiespalveluksen merivoimissa – normaalisti pakollinen varusmiespalvelus kestää lähes kaksi vuotta