Hyppää sisältöön

Italian Serie A vahvisti pelaavansa kauden loppuun

Jalkapallon Italian pääsarja Serie A on sitoutunut pelaamaan kautensa loppuun.

Ciro Immobilen (vas.) edustama Lazio sekä Marten de Roonin Atalanta olivat kärkisijoilla Serien A:n jäädessä tauolle koronaviruksen vuoksi. Kuva: Getty Images

Serie A:n hallitus kokousti maanantaina ja vahvisti pelaavansa kauden loppuun, jos Italian hallitus antaa siihen luvan.

Italian jalkapallosarjat keskeytettiin 9. maaliskuuta koronaviruksen takia. Maan tiukat rajoitustoimet ovat voimassa ainakin toukokuun 3. päivään saakka.

Jalkapallopiireissä on ollut toiveita, että seurat voisivat jatkaa harjoittelua sen jälkeen. Italian jalkapalloliiton on tarkoitus kokoustaa tällä viikolla maan urheiluministerin kanssa.

– Arvioin tätä hyvin huolellisesti, emme saa antaa mielikuvaa että harjoittelun jatkaminen merkitsee sarjan jatkumista, urheiluministeri Vincenzo Spadafora sanoi.

Liigaseuroista Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, Spal, Genoa ja Cagliari ovat vaatineet kauden julistamista päättyneeksi. Niiden mielestä koronaviruksen aiheuttamat riskit tekevät pelien jatkamisen lähikuukausina mahdottomaksi. Osa seuroista taas haluaisi jatkaa pelejä.

Koko kansainvälinen jalkapallokalenteri on täysin sekaisin koronaviruksen takia. Euroopan jalkapalloliitto Uefa on pohtinut erilaisia malleja kausien loppuunviemiseksi ja kieltänyt jäsenmaitaan perumasta sarjakausiaan kokonaan. Esimerkiksi Belgiassa kausi haluttiin julistaa jo päättyneeksi.

Useissa Euroopan maissa, kuten Italiassa, suunnitellaan ottelujen pelaamista tyhjien katsomoiden edessä. Saksassa toivotaan, että Bundesliiga pääsisi jatkumaan ilman yleisöä jo toukokuun puolivälissä.

Sarjojen aikataulut ovat venyneet joka tapauksessa jo niin pahasti, että ne vaikuttavat väistämättä myös ensi kauteen.

Jännittävä sarjatilanne, kauhistuttava koronatilanne

Italian Seria A:ta on pelaamatta joukkueista riippuen joko 12 tai 13 ottelua per joukkue. Sarjatilanne on erittäin tiukka ja sarjajohtaja Juventus ja sarjassa toisena oleva Lazio mahtuvat pisteen päähän toisistaan.

Tämän lisäksi myös europeleihin oikeuttavista paikoista käydään kovaa taistelua.

Suurin taistelu Italiassa käydään kuitenkin koronavirusta vastaan. Johns Hopkinsin yliopiston (siirryt toiseen palveluun) mukaan toistaiseksi lähes 25 000 ihmistä on kuollut Italiassa koronavirukseen. Tämän lisäksi yli 180 000 ihmistä on saanut koronatartunnan.

Lue lisää:

Kommentti: Kunnianhimoiset ideat jalkapallosarjojen jatkosta herättävät isoja kysymyksiä – vastaukset ovat vähissä

Bild: Jalkapallon Bundesliigan tavoite on jatkaa kautta 9. toukokuuta – "Viikonloppu, johon kuuluu jalkapalloa, on paljon siedettävämpää kuin viikonloppu ilman jalkapalloa"