65 runkosarjamaalin Jesse Joensuu jatkaa Jokereissa – helsinkiläisjoukkue solmi tukun jatkosopimuksia

Tommi Kivistö, David Sklenicka, Jesse Joensuu, John Norman ja Aleksi Halme pelaavat Jokereissa myös ensi kaudella.

KHL
Jesse Joensuu
Jesse Joensuu on pelannut eniten runkosarjaotteluita Jokereissa KHL-aikana.  AOP/Petri Saarelainen

Jääkiekon KHL-seura Jokerit on solminut jatkosopimukset viime kaudella joukkueessa esiintyneiden Tommi Kivistön, David Sklenickan, Jesse Joensuun, John Normanin ja Aleksi Halmeen kanssa. Lisäksi helsinkiläisseuran rinkiin nousee useampi nuori pelaaja.

Kivistölle, 28, päättynyt kausi oli kolmas peräkkäinen Jokereiden takalinjoilla. Luottopuolustaja esiintyi 57 runkosarjaottelussa ja kaikissa kuudessa playoff-kamppailussa. Keskimääräinen peliaika oli noin 17 minuuttia ottelua kohden. Pudotuspeleissä Kivistön tehotilaston lukema +7 oli joukkueen paras.

Sklenicka, 23, siirtyi Jokereihin viime joulukuussa ja otti nopeasti merkittävän roolin joukkueessa. Tshekki kasasi 25 runkosarjapelissä tehot 2+3=5 ja tehotilasto näytti lukemaa +8. Pudotuspeleissä kuudessa ottelussa syntyi 1+1=2 pistettä (+6). Peliaikaa tuli reilut 18 minuuttia ottelua kohden. Sklenicka esiintyi helmikuussa Tshekin maajoukkueessa Ruotsissa pelatussa EHT-turnauksessa.

Joensuulle, 32, viime kausi oli jo viides Jokereiden paidassa KHL:ssä. Hyökkääjä teki runkosarjassa 60 pelissä 15+16=31 pistettä ja pudotuspeleissä kuudessa ottelussa tehot 1+1=2. Joensuu pitää 65 runkosarjaosumallaan kärkipaikkaa Jokereiden KHL-ajan maalipörssissä. Hän on myös pelannut eniten runkosarjaotteluita seurassa KHL-aikana (173).

Norman, 29, saapui Jokereihin kauden 2017–18 alussa ja on siitä lähtien ollut joukkueelle luotettava kahden suunnan keskushyökkääjä. Viime kauden runkosarjassa tukholmalaislähtöisen pelaajan keskimääräinen peliaika oli 17.48 ottelua kohden eli toiseksi eniten joukkueen hyökkääjistä. Hän teki runkosarjassa 53 ottelussa 5+18=23 pistettä.

Halme, 20, debytoi KHL:ssä viime kaudella ja pelasi kaikkiaan 20 ottelussa, joissa syntyivät tehot 3+1=4. Pudotuspeleissä hän esiintyi kolmessa kamppailussa.

Myös maalivahti Waltteri Ignatjew, 20, jatkaa Jokereiden riveissä. Hän pelasi päättyneellä kaudella Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä 29 ottelua torjuntaprosentilla 90,0.

Uusina niminä KHL-joukkueen rinkiin Jokerit on kiinnittänyt viime kaudella seuran A-nuorissa pelanneet maalivahti Sebastian Katajaisen sekä puolustajat Jaako Mannisen ja Oliver Tuhkasen. Lisäksi seuraan saapuvat puolustaja Nuutti Viitasalo, joka pelasi viime kaudella TUTOn mestisjoukkueessa, sekä hyökkääjä Mathias Hänninen KooKoon A-nuorista. Nämä viisi pelaajaa ovat lähtökohtaisesti Kiekko-Vantaan mestisjoukkueessa tai Jokereiden A-nuorten riveissä.

Lue myös:

Jokerit kaventaa kotikaukaloaan

Kovat tehot takonut tanskalaiskapteeni Peter Regin lähtee Jokereista

Tanskalainen puolustajajärkäle Oliver Lauridsen jättää Jokerit

Lähteet: Jokereiden tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat