Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pelicans lomauttaa liigajoukkueen pelaajia – "Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä"

Lahden Pelicans on ensimmäinen SM-liigaseura, joka on lomauttanut pelaajiaan koronaviruspandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pelicans
Arkistokuvaa Lahden Pelicansista.AOP

Jääkiekon SM-liigaseura Pelicans lomauttaa pelaajiaan, seura kertoo tiedotteessaan. Tilapäisiä lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut Lahden Pelicansin taustayhtiön ja pelaajien välillä päättyivät maanantaina.

Pelicans on toistaiseksi ainoa SM-liigaseura, joka on lomauttanut pelaajiaan koronaviruspandemian tuomien vaikutusten vuoksi.

Seuran tiedotteessa kerrotaan, että lomautuksia haluttiin välttää viimeiseen asti, mutta sopivaa ratkaisua ei löytynyt.

– Emme löytäneet yhteistä ratkaisua, jossa säästötoimet olisivat olleet seuran talouden kannalta riittävät, kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu tiedotteessa.

Lomautettuja pelaajia ovat kaikki viime kauden joukkueesta ensi kauteen jatkavat pelaajat, jotka ovat pelanneet joukkueessa yli kaksi kautta. Kolu tarkensi myöhemmin Yle Urheilulle, että lomautukset koskevat ensi kaudella jatkavista pelaajista niitä, jotka tienaavat yli 25 000 euroa.

SM-liigaseuroista ainakin SaiPa ja JYP ovat sopineet pelaajiensa kanssa palkkaleikkauksista, mutta Pelicansissa vastaavaan ratkaisuun ei päästy.

– Seuran ehdotusta emme voineet hyväksyä ja teimme oman, mielestämme reilun vastatarjouksen, mutta se ei ollut puolestaan seuralle riittävä. Valitettavaa, että yhteisymmärrystä ei löytynyt, sanoo Pelicansin kapteeni Hannes Björninen.

Lomautetut pelaajat ovat vapaita irtisanomaan pelaajasopimuksensa.

– Minulla ei ole tiedossa, että olisi lähtijöitä, mutta mahdollista se on, toimitusjohtaja Kolu toteaa.

Lue myös:

Pelicans esitti palkkojen leikkaamista viidenneksellä – pelaajat olivat valmiita alentamaan palkkojaan, sopiminen kaatui muihin ehtoihin

SaiPan yt-neuvottelut päättyivät – pelaajien palkkoja leikataan

Tappara ja Ässät kertovat, mihin 100 000 euron valtiontuki käytetään – KalPan hakemus hylättiin, mutta seura suunnittelee jo seuraavaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat