1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. yleisurheilu

Tokion olympialaisten siirtyminen sotki Ruotsin mitalitoivon suunnitelmat – toivoo saavansa kesätöitä liikenteenohjaajana

Ruotsin seiväshyppytähti Angelica Bengtsson on etsinyt vaihtoehtoisia keinoja tienata rahaa, kun yleisurheilukilpailut ovat tauolla.

Angelica Bengtsson oli lopulta kuudes Dohan MM-kisoissa. Kuva: AOP

Ruotsin seiväshyppytähti Angelica Bengtsson laittoi kaiken likoon Tokion olympialaisten vuoksi. Opinnot saivat jäädä tauolle, kun kaikki keskittyminen kiinnittyi neljän vuoden kohokohtaan.

Myös tulokset näyttivät hyvältä. Dohan MM-kisoissa Bengtsson laittoi maansa ennätyksen uusiksi ylittämällä 480, ja tämän vuoden alussa hän väläytteli iskukykyään nappaamalla kultaa Ruotsin hallimestaruuskisoista tuloksella 474.

Bengtssonin unelmat murskaantuivat kuitenkin maaliskuun lopulla, kun Kansainvälinen olympiakomitea tiedotti, että Tokion olympialaiset siirtyvät vuodella eteenpäin kesään 2021. Samalla kalenteri näytti yhtäkkiä tyhjältä.

Toisin kuin maanmiehensä, Yhdysvalloissa asuva seiväshypyn maailmanennätysmies Armand Duplantis, joka harjoittelee kotinsa puutarhassa, Bengtsson voi hyödyntää kivenheiton päässä kotoaan löytyvää urheilukenttää. Treenaaminen viime aikoina ei kuitenkaan ole huvittanut.

– Kun suurin tavoitteeni yhtäkkiä katosi, tuntui kuin matto olisi vedetty jalkojen alta. On ollut todella vaikea motivoida itseään. Olen ollut lähellä oksentaa harjoituksissa. Ei ole hauskaa, kun ei ole mitään tavoitetta tai syytä treenata. Se on kovin outoa, Bengtsson tilitti Kvällspostenille. (siirryt toiseen palveluun)

Tilannetta ei helpota, että ruotsalaisurheilijan tulot putosivat merkittävästi, kun yleisurheilukilpailut jäivät tauolle. Osittain siksi Bengtsson on joutunut etsimään vaihtoehtoisia tapoja tienata elantonsa.

– Olen saanut vähän muita töitä, jotka kompensoivat tulonmenetyksiä, joten pärjään toistaiseksi. Olen kuitenkin etsinyt kesätöitä, jotta minulla olisi jotain tekemistä kesällä.

Kvällspostenin mukaan Bengtsson on hakenut esimerkiksi liikenteenohjaajan paikkaa. Nyt Ruotsin ennätysnainen odottaa tietoa, saiko hän paikan vai ei.

– Laitoin opintoni tauolle panostaakseni olympialaisiin, joten minulla ei todellakaan ole mitään tekemistä.

Lue myös:

Maailmantähdet hyväksyivät olympialaisten siirtopäätöksen – Duplantis toi esiin asian nurjan puolen: "Tämä oli ikävä päätös, kun ajattelee, miten hyvässä kunnossa nyt olen"

Seiväshirmu Duplantis palasi perusasioiden ääreen – harjoittelee kuin Rocky

Ruotsalaisen seiväshyppääjän katkennut seiväs voi päätyä urheilumuseoon – uskomattoman suorituksen taustalta paljastui yhä enemmän draamaa, oma seiväs löytyi ranskalaishyppääjän hallusta

Sidorova kaikkien aikojen seiväsfinaalin ykkönen – kultaan vaadittiin kauden kärkitulos