Hyppää sisältöön

Jymysiirto: Valven oikeuteen haastanut Elias "Jamppi" Olkkonen ENCEn riveihin

Viimeksi SJ Gamingia ja Kynyniekkoja edustanut Olkkonen solmi ENCEn kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Kuva: ENCE

Suomalainen e-urheiluorganisaatio ENCE on hankkinut riveihinsä Counter-Strike: Global Offensive -pelaaja Elias "Jamppi" Olkkosen. Seura tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) solmineensa 18-vuotiaan superlupauksen kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Viime aikoina alavireisesti kansainvälisissä turnauksissa esiintyneen ENCEn miehistö kasvaa näin kuuteen pelaajaan. ENCEä edustavat ennestään Aleksi "allu" Jalli, Jere "sergej" Salo, Jani "Aerial" Jussila, Sami "xseveN" Laasanen ja viime kesän lopulla tiimiin liittynyt Miikka "suNny" Kemppi.

- Tuloksemme ovat viime aikoina olleet pettymys, joten muutoksia oli tehtävä. Eliaksen kiinnittäminen joukkueeseen oli mahdollisuus, jota emme voineet ohittaa. Hän ansaitsee mahdollisuuden näyttää kykynsä maailmalle, ENCEn GM Niklas Ojalainen sanaili organisaation tiedotteessa.

ENCE on HLTV:n epävirallisessa CS:GO-maailmanrankingissa sijalla 24. Kuva: Kirsi Ranta

Joukkueen tiedotteen mukaan kukaan pelaaja ei suoraan väisty Olkkosen tieltä sivuun, vaan joukkue pelaa kahdella eri kokoonpanolla: Olkkonen pelaa "xseveN" Laasasen tilalla DreamHack Mastersissa ja Blast-turnauksissa, kun taas Laasanen pelaa CS:GOn major-kisoja edeltävässä Road to Riossa.

Olkkonen ei edes pystyisi pelaamaan pelikehittäjä Valven sanktioimissa major-kisoissa hänen vanhalla pelitilillään olevan VAC-kiellon takia. Ns. "VAC ban" tarkoittaa sitä, että tili on jäänyt Valven huijauksenestojärjestelmän haaviin. Olkkonen on itse kiistänyt huijanneensa ja on vastakohtaisesti haastanut Valven oikeuteen kiellon aiheuttamien tulomenetysten takia.

Elias "Jamppi" Olkkonen (toinen oikealta) pelasi viime syyskuussa Arcitc Invitational -turnauksessa vielä SJ Gamingin riveissä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

ENCEn tiedotteessa suomalaisorganisaatio painottaa seisovansa oikeusprosessissa Olkkosen takana. Myös pelaajan omat mietteet tulevasta näyttävät olevan varsin valoisat:

- Olen erittäin iloinen saadessani liittyä ENCEen, enkä malta odottaa päästäkseni pelaamaan. On suuri kunnia päästä pelaamaan näin meritoituneiden ja menestyneiden kaverien rinnalla, ja yritän itse oppia ja kehittyä yhä lisää, Olkkonen totesi ENCEn englanninkielisessä tiedotteessa.

Lue lisää:

Pohjois-Eurooppaan uusi League of Legends -liiga – suomalaisista mukana ainakin uuden aluevaltauksen tekevä ENCE

Shokkisiirto! Kaikkien aikojen menestynein suomalainen CS:GO-kokoonpano on historiaa – ENCE penkittää Aleksi "aleksib" Virolaisen