1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Tapparan henkilöstö alentaa palkkojaan – mukana myös pelaajat

Vapaaehtoiseen palkanalennukseen osallistuu koko Tamhockey Oy:n henkilöstö.

Tapparan pelaajat leikkaavat muun henkilöstön mukana tulevan kauden palkkojaan. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Tappara on ilmoittanut, että koko seuran henkilöstö alentaa palkkojaan. Toimilla yritetään turvata Tamhockey Oy:n toiminta koronaviruksen aiheuttamissa poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Tulevan kauden palkkaansa alentavat niin pelaajat, valmentajat kuin huoltoryhmä, urheilujohto ja toimistohenkilöstö.

– Tämä on vahva viesti tapparalaisesta yhteisöllisyydestä ja keskinäisestä kunnioituksesta. Nyt voimme tehdä koko kevään ja kesän täysillä töitä menestyksemme eteen niin urheilussa kuin toimistolla, toimitusjohtaja Mika Aro iloitsee tiedotteessa.

Tappara on yksi monista liigaseuroista, joka on päässyt sopimukseen palkanalennuksista vapaaehtoisesti. Liigajoukkueista JYP ja SaiPa päätyivät vastaavaan ratkaisuun yhteistoimintaneuvotteluiden kautta.

Sen sijaan Pelicans kertoi tiistaina ensimmäisenä liigaseurana, että se lomauttaa osan pelaajistaan.

Tappara on yksi liigaseuroista, joka sai Business Finlandin myöntämän 100 000 euron kehitysrahoitustuen. Tukea ei ole tarkoitettu perustoiminnan pyörittämiseen, kuten palkkojen maksuun.

Tapparan taustayhtiö käyttää potin Tampereen uuden areenan myötä tulevien muutosten rahoittamiseen.

– Uusi areena tulee muuttamaan toimintaamme monella tavalla ja käytämme tätä rahaa esimerkiksi ottelutapahtuman kehittämiseen erilaiseksi kuin se on tänä päivänä. Sen lisäksi uudet tilat mahdollistavat esimerkiksi erilaisten kokouspalvelutuotteiden kehittämisen, Aro kertoi Yle Urheilulle.

Lue myös:

Pelicans esitti palkkojen leikkaamista viidenneksellä – pelaajat olivat valmiita alentamaan palkkojaan, sopiminen kaatui muihin ehtoihin

Tappara ja Ässät kertovat, mihin 100 000 euron valtiontuki käytetään – KalPan hakemus hylättiin, mutta seura suunnittelee jo seuraavaa

Business Finlandin jakamat koronatuet eivät auta talousvaikeuksissa painivia urheiluseuroja – Pelicans sai 100 000 euroa, mutta lomautti valtaosan pelaajistaan

JYPin pelaajat välttyivät lomautuksilta – palkkoja leikataan tulevan kauden osalta

SaiPan yt-neuvottelut päättyivät – pelaajien palkkoja leikataan