Selostustoiveita tänään: Saavatko Annemari Kiekaran huippusaavutukset vielä jatkoa?

Yle Olohuoneen Urheiluiltamien etkot pureutuu Yle Puheessa iltapäivällä "Sen selostuksen haluaisin kuulla -extrassa" myös juoksijan pitkään ja menestyksekkääseen uraan.

urheilu
Annemari Sandell
Annemari Kiekara (o.s. Sandell) poseeraa vuonna 1999 maastojuoksun MM-pronssimitalin kanssa.Getty Images

Suomalaisten maineteot kestävyysjuoksussa ovat olleet harvassa viime vuosikymmeninä ja nämä Annemari Sandellin (nyk. Kiekara) uroteot maastojuoksun puolella ovat painuneet historian hämäriin. Näillä sanoilla perustelee toivettaaan maastojuoksun EM-kullasta ja MM-pronssista Veijo Vaakanainen.

– Erityisesti MM-tasolla saatu pronssi on suomalaisessa modernissa kestävyysjuoksussa poikkeuksellinen suoritus. Saattaa jopa jäädä historian viimeiseksi aikuisten suomalaiseksi arvokisoissa saavutetuksi kestävyysjuoksumitaliksi MM-tasolla, Vaakanainen korostaa.

Harri Piironen tahtoo niin ikään palata samoihin tunnelmiin ja haluaisi myös MM-pronssin tuokiokuvia vuodelta 1999. Hänellä on myös lisätoive.

– Sandell juoksemassa alkueristä 3000 metrin MM-finaaliin vain 16-vuotiaana Stuttgartissa 1993.

Suomalaisjuoksija on ilmoittanut tähtäävänsä yhä uudelleen edustustehtäviin: yleisurheilun EM-kisoihin ja Tokion olympialaisiin.

– Sandell eli nykyinen Kiekara juoksee edelleen hyvällä tasolla, joten näitä 1990-luvun hurjia saavutuksia olisi kiva muistella, toivoo Harri Piironen.

Sarlinin riemukas huudahdus ".. ja voittaa!!"

Pekka Koskela nappasi kaksi maailmancupin pikaluisteluvoittoa Naganossa joulukuussa 2012. Antti Vuollo johdattelee kuulijoita riemukkaisiin hetkiin.

– Tämäkin on kadonnut selostus. Oli digiboksilla nauhalla, mutta on sieltä tullut poistetuksi. Sen jälkeen onkin ollut etsintää tämän osalta.

Ensin luisteltiin 500m, jonka Koskela voitti ja myöhemmin samana päivänä 1000m, jossa suomalainen viiletti viimeisessä parissa.

– Jännitys tiivistyi huippuunsa ja Christer Sarlin pääsi hehkuttamaan. Muistikuvissani on riemukas huudahdus "... ja voittaa!!", Vuollo muistelee

Saimo, Suorsa, Suutarinen

Kike Kakkonen tahtoo viedä kuulijat iltapäivällä Yle Puheessa Helsingin olympiakisojen 1952 Suomen menestyslajin, melonnan, maailmaan.

Sylvi Saimo oli oikea perusurheilija ja todella hyvä esimerkki nuorille. Kannatan ehdottomasti puhdasta urheilua.

Simo Halonen nostaa mielellään esiin unohtuneen moninkertaisen maailmanmestarin, ampumahiihtäjä Juhani Suutarisen.

– Minskin MM-kisoissa sentään molempien henkilökohtaisten kisojen kullat ja viestin hopea sekä viestivoitto vuotta myöhemmin.

Mikko Tamminen valitsee lukuisista suomalaisista mäkihypyn maailmancupin valloittajista yhden vähemmälle huomiolle jääneistä.

Pekka Suorsan ykkössijoista tuo jälkimmäinen. Voitto Oberstdorfissa 1995 on "kadonneen selostuksen metsästys -kategoriaa". Isäukko juoksi kiireen vilkkaa autolle radiosta ratkaisua kuuntelemaan.

Yle Olohuoneen Urheiluiltamia TV2:ssa lauantaina klo 18.30-20 ennakoidaan ja pohjustetaan tänään radion Yle Puheessa "Sen selostuksen haluaisin kuulla -extralla" klo 15.02-16.00 + 16.13-17.00. Toimittajina Mikko Hannula ja Riku Salminen.

Lue myös:

Harvinaisempia selostustoiveita: "Henkeä ahdisti, pyörrytti, päässä kihelmöi ja silmissä melkein sumeni"

Suomalaisen yleisurheilun takavuosien tähti yrittää paluuta olympialaisiin yli 20 vuoden tauon jälkeen – valmentajalta kovaa puhetta jopa EM-mitalista

Nyt etsitään kadonneita urheiluhetkiä – kerro minkä unohdetun suorituksen haluaisit kokea uudelleen ja Yle Olohuone saattaa toteuttaa toiveesi!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat