Norjan hiihtotähti Jacobsen lopettaa uransa – aikoo valmistua vuodessa lääkäriksi: "Unelmoin enemmän työstä terveydenhuollossa"

Koronapandemia vauhditti Jacobsenin päätöstä.

hiihto
Astrid Jacobsen
Astrid Jacobsen on työskennellyt koronapandemian ajan sairaalassa.AOP

Norjalainen maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Astrid Uhrenholdt Jacobsen lopettaa kilpailu-uransa 33-vuotiaana. Jacobsen kertoi jatkavansa lääketieteen opintojaan, ja tavoitteena on valmistua vuodessa lääkäriksi.

Jacobsen on työskennellyt koronapandemian ajan sairaalassa. Työssä hän kertoo kokeneensa kutsumuksen lääkärinammattiin kilpaurheilua suuremmaksi.

– Laitan pisteen hiihtouralleni, koska unelmoin tätä nykyä enemmän työstä terveydenhuollossa kuin elämästä maastohiihtäjänä, Jacobsen kertoi Norjan yleisradion haastattelussa.

Jacobsen kilpaili maailmancupissa vuodesta 2005. Hän oli cupin kokonaiskilpailussa Virpi Kuitusen jälkeen toinen vuonna 2008 ja saavutti kiertueella kuusi henkilökohtaista voittoa.

Cupin osakilpailuvoittoja Jacobsenille kertyi kuusi. Palkintopallille hän pääsi 43 kertaa.

Olympiavoiton Jacobsen saavutti Pyeongchangin 2018 kisoissa viestihiihdossa. MM-kisoissa hän saavutti sprintin kultamitalin 2007 sekä viestin maailmanmestaruudet 2015 ja 2017.

Jacobsen lopetti uransa huipulla, sillä hän voitti viime talven Tour de Ski -kiertueella Val di Fiemmen yhteislähdön 3. tammikuuta.

Tyngäksi jääneen kauden maailmancupissa Jacobsen oli neljäs. Häntä paremmin menestyivät vain joukkuetoverit Therese Johaug ja Heidi Weng sekä Venäjän Natalia Neprjajeva.

Lue myös:

Ensimmäinen nimi putosi pois Suomen hiihtomaajoukkueen valmentajapelissä: Ilkka Jarva sai lähtöpassit – "Osasin varautua, miten tässä käy"

Saksalaisasiantuntijoilta ja Kari-Pekka Kyröltä kiertelemätöntä tekstiä dopingvalvonnan nykytilasta – “Aika lopettaa markkinapuheet ja satuilu”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat