1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Moni SM-liigaseura päätyi keskiviikkona lomautuksiin ja palkanalennuksiin

Ässät, Kärpät ja Jukurit ilmoittivat tiistaina laskevansa pelaajien palkkoja.

Ässät kertoi alentaneensa koko organisaation palkkoja. TPS tiedotti puolestaan lomautuksista. Kuva: AOP

Moni jääkiekon SM-liigaseura tiedotti keskiviikkona yt-neuvotteluiden lopputuloksista. Jääkiekon SM-liigassa kausi jouduttiin keskeyttämään koronaviruksen vuoksi maaliskuun puolivälissä, kun runkosarjaa oli pelaamatta yksi kierros. Pudotuspelejä ei ehditty aloittaa.

SM-liigan runkosarjan voittanut Oulun Kärpät tiedotti lomauttaneensa osan työntekijöistä ja alentaneensa pelaajien palkkoja. Leikkausten ja lomautusten yksityiskohdista ei kerrottu.

Kärppien hyökkääjä Jussi Jokisen mukaan ratkaisu tilanteeseen löytyi helposti ja joukkueen sisällä näkemys tilanteesta oli yhtenäinen.

– Kävimme asiaa läpi seurajohdon kanssa ja yhdessä joukkueen kesken. Meidän mielestämme tämä ratkaisu oli kaikkien osapuolten kannalta reilu, Jokinen toteaa Kärppien tiedotteessa.

Mikkelin Jukurit kertoi lomauttaneensa toimisto- ja valmennushenkilöstöä määräaikaisesti 10 viikon ajaksi. Pelaajat suostuivat palkkojen leikkauksiin ja välttyivät lomautuksilta. Leikkaukset koskevat vain kaudella 2020–2021 pelaavia pelaajia, minkä lisäksi kaikkein pienimmät palkkaluokat jäävät leikkausten ulkopuolelle.

Porin Ässät ilmoitti alentavansa koko organisaation palkkoja. Mukana palkkatalkoissa ovat siis myös pelaajat ja valmennus. Ässien mukaan taloudellinen vaikutus on noin 100 000 euroa huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana.

– Jokainen ymmärtää tilanteen ja kaikki halusivat osallistua talkoisiin. Neuvottelut sujuivat erittäin hyvässä hengessä ja ammattimaisesti, Ässiä viime kaudella kipparoinut Niklas Appelgren kommentoi seuran verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

TPS tiedotti saaneensa HC TPS Turku Oy:n ja sen sisaryhtiön Turku Liven yt-neuvottelut päätökseen. Seuran tiedotteen mukaan kaksi työntekijää irtisanotaan ja muut toimihenkilöt urheilutoimea lukuunottamatta lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

Lahden Pelicans tiedotti tiistaina ensimmäisenä SM-liigaseurana lomauttaneensa pelaajia koronaviruspandemian vuoksi. Aikaisemmin palkkojen leikkauksista ovat ilmoittaneet JYP, Lukko ja KalPa.

Lue myös:

Jukureiden yt-neuvottelut päätökseen – pelaajien palkkoja leikataan

Pelicans esitti palkkojen leikkaamista viidenneksellä – pelaajat olivat valmiita alentamaan palkkojaan, sopiminen kaatui muihin ehtoihin

JYPin pelaajat välttyivät lomautuksilta – palkkoja leikataan tulevan kauden osalta

Viisi jääkiekon SM-liigaseuraa on aloittanut yt-neuvottelut myös pelaajien kanssa – lomautukset johtaisivat mittavaan vakuutusongelmaan

Liiga-SaiPa lomauttaa ja laajentaa yt-neuvotteluja – neuvottelujen piirissä pelaajat ja valmennus