Suora

  • Urheiluruutu
  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Sami Kapanen luopuu KalPasta – uusien omistajien joukossa Kimmo Timonen ja Teemu Hartikainen: "Takaisin ei ole odotettavissa euroakaan"

Seuran uusi pääomistaja on kauppaa varten perustettu Savonmaan Puolesta Oy.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Sami Kapanen
Sami Kapanen luopuu KalPan pääomistajuudesta.Tomi Hänninen

Entinen huippupelaaja ja nykyinen valmentaja Sami Kapanen luopuu jääkiekon SM-liigassa pelaavan KalPan pääomistajuudesta. Kapanen on myynyt KalPa Hockey Oy:n omistuksensa joukolle maakunnallisia vaikuttajia.

– Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Viimeisen vuoden aikana on kypsynyt ajatus ajan olevan hyvä perheenä tutustua maailmaan ja sen mahdollisuuksiin. Halu kehittyä ja haastaa itsensä on suuri, odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kapanen kuvailee KalPan tiedotteessa.

KalPan osake- ja äänienemmistön omistaa jatkossa Savonmaan Puolesta Oy, joka perustettiin juuri tätä tarkoitusta varten. Yhtiön osakasjoukkoon kuuluu maakunnallisten yrittäjien lisäksi pitkän NHL-uran tehnyt Kimmo Timonen ja yhä aktiivinen KHL-pelaaja Teemu Hartikainen.

Yhtiön osakkaita ovat myös KalPan nykyinen toimitusjohtaja Toni Saksman ja hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen.

– Kauppa tehtiin Samin aloitteesta. Meistä olisi ollut erittäin hyvä ratkaisu, jos Sami olisi edelleen jatkanut KalPan pääomistajana. Oli hienoa huomata, että suurin osa kontaktoiduista oli valmis lähtemään mukaan tähän projektiin, josta ei ole euroakaan odotettavissa takaisin, ainoastaan hyvää mieltä, Sutinen kertoo tiedotteessa.

Savonmaan Puolesta Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Markus Pohjonen. Yhdentoista osakkaan joukko saatiin kasaan nopeasti.

– Yleisin kommentti oli että ”tottakai mukana ollaan”. KalPa ja Savo kotimaakuntana on antanut meille niin paljon, että nyt on meidän vuoro antaa takaisin, Pohjonen sanoo.

Lue myös:

Moni SM-liigaseura päätyi keskiviikkona lomautuksiin ja palkanalennuksiin

Tapparan henkilöstö alentaa palkkojaan – mukana myös pelaajat

Pelicans esitti palkkojen leikkaamista viidenneksellä – pelaajat olivat valmiita alentamaan palkkojaan, sopiminen kaatui muihin ehtoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat