Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 2.3.

Jukka Jaloselle lisää vastuuta – Rauli Uramalle ei löytynyt korvaajaa

Suomen Jääkiekkoliitto ei tässä vaiheessa rekrytoi uutta huippu-urheilujohtajaa. Sopivan kandidaatin etsimistä jatketaan rauhassa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Jukka Jalonen
Jukka Jalonen vastaa A-maajoukkueen ohella mm. poikien U20−U16-ikläluokkien valmennuksen johtamisesta. Tomi Hänninen

Jukka Jaloselle on tiedossa lisää vastuuta Suomen Jääkiekkoliitossa, koska Rauli Urama siirtyy huhti-toukokuun vaihteessa pois liiton palveluksesta. Urama jättää huippu-urheilujohtajan pestinsä ja siirtyy TPS:n urheilutoimenjohtajaksi.

Jääkiekkoliitossa on päädytty organisoimaan huippu-urheilu uudella tavalla kaudelle 2020–21. Uutta huippu-urheilujohtajaa ei tässä vaiheessa rekrytoida, ja sopivan kandidaatin etsimistä jatketaan rauhassa.

– Meillä on maan paras jääkiekon sisältöosaaminen talossa valmiina. Koska Uraman ilmoitettua lähdöstään potentiaalisilla seuraajaehdokkailla oli jo sitovat sopimukset ensi kaudesta, päädyimme organisoimaan työtehtävät ja vastuualueet väliaikaisesti uudelleen, toimitusjohtaja Matti Nurminen selvitti liiton tiedotteessa.

– Mielestämme saimme rakennettua olemassa olevista palasista hyvän ratkaisun, jolla huippu-urheilua voidaan tukea ja kehittää myös ylimenokauden aikana, Nurminen jatkoi.

Käytännössä Uramalle kuuluneet vastuualueet huippu-urheilun osalta jaetaan A-maajoukkueen päävalmentaja Jalosen, alle 20-vuotiaiden päävalmentajana 1.5. aloittavan Antti Pennasen ja nuorisomaajoukkueiden GM:n Kimmo Oikarisen kesken. Naisten ja tyttöjen maajoukkueiden vastuuhenkilönä jatkaa GM Tuula Puputti.

Jalonen johtaa jatkossa U16–U20-ikäluokkien valmennusta, johon kuuluu muun muassa maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu, analysointi. Hänen vastuulle tulee myös Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen koko suomalaisen jääkiekon käyttöön ja seurayhteistyö.

Jalonen myös toimii asiantuntijana muun muassa Olympiakomitean palloilulajien asiantuntijaryhmässä ja on liiton valmennusvaliokunnan jäsen.

Pennasen ja Oikarisen vastuualueet näet täältä (Leijonat.fi) (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

TPS rakentaa tulevaisuuttaan huippunimien johdolla – Saku Koivu haluaa urheilullisuuden keskiöön ja lätkäinnostuksen takaisin Turkuun: "Turha katsella taaksepäin"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen hyökkääjä lopettaa maajoukkueuransa – "On aika antaa tilaa nuoremmille"

Vahvistus: Miesten jääkiekon MM-kisat peruuntuivat – Sveitsissä pelaaminen uudestaan epävarmaa

Lähteet: Suomen Jääkiekkoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat