Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Pesäpalloliitto pohtii Itä-Lännen siirtoa elokuulle – naisten Superpesis voisi alkaa jo kesäkuussa

Superpesiksessä miesten kausi alkaa Pesäpalloliiton mukaan aikaisintaan 1. heinäkuuta poikkeusjärjestelyin

pesäpallo
Itä-Länsi -ottelu pelattiin viime kesänä Seinäjoella.
AOP

Pesäpallon Itä-Länsi-otteluja ei pelata Porissa 3.-4. heinäkuuta, Pesäpalloliitto kertoo tiedotteessaan. Pesäpalloliitto selvittää, voiko arvotapahtuman pelata vasta elokuussa.

Päätös tapahtuman siirrosta liittyy hallituksen eiliseen linjaukseen kieltää yli 500 hengen yleisötapahtumat heinäkuun loppuun asti.

Pesäpallokauden piti alkaa jo huhtikuussa Espanjan Fuengirolassa, mutta kausi ei ole vielä alkanut koronaviruksen takia. Seuraava merkkipaalu kauden aloituksen ratkeamisessa on 3. toukokuuta, jolloin hallituksen on määrä päättää kokoontumisrajoituksien jatkosta tai poistamisesta. Toistaiseksi yli kymmenen hengen kokoontumiset on kielletty.

Superpesiksessä miesten kausi alkaa Pesäpalloliiton mukaan aikaisintaan 1. heinäkuuta poikkeusjärjestelyin. Tapahtuman väkimäärä ei saisi ylittää viittä sataa.

Liiton mukaan pelaaminen edellyttää yhteistyökumppanien merkittävää taloudellista tukea sekä seurojen, pelaajien ja tuomareiden sitoutumista poikkeusjärjestelyyn.

Naisten kausi voisi Superpesiksen tiedotteen mukaan alkaa jo kesäkuussa, jos alle 500 hengen tapahtumia voi silloin järjestää. Naisten otteluissa yleisömäärät nousevat yli 500:n vain muutamalla paikkakunnalla. Suosituinta naisten Superpesis on Porissa, jossa katsojia on usein yli tuhat.

Lue myös:

Kotimaiset urheilutapahtumat alkavat aikaisintaan loppukesästä

Leikkauksesta toipunut huippupesäpalloilija ei ole halunnut edes ajatella kauden perumista: "Olisihan se valtava pettymys"

Naisten superpesisseurat ovat yhteistyökumppanien varassa − koronakriisin pelätään kaatavan seuroja: "Olisi ihan uskomatonta, jos tästä selvittäisiin niin, että yhtään miesten tai naisten seuraa ei joutuisi lopettamaan toimintaansa"

"Seuroja voi lähteä, se on ihan kylmä fakta" – pesäpalloilijoiden epätietoisuus ja tuska palkanmaksun katkeamisesta poiki hätäpalaverin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat