Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 4 - live
  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Suomalaiskiekkoilijoille karu matkamuisto Valko-Venäjältä – jo kuukausi sitten maan koronalinjaa ihmetellyt Joonas Hurri sai tartunnan

”Oireeni olivat niin lieviä, ettei pelottanut”, kertoo Joonas Hurri

urheilu
Joonas Hurri
Joonas hurri on pelannut aiemmiin Pelicansissa.AOP

Kun lähes koko muu urheilumaailma oli jo pysähtynyt, Valko-Venäjällä pelattiin vielä muutama viikko sitten muun muassa jääkiekon pääsarjaa. Neman Grodnoa edustanut suomalaisnelikko Joonas Hurri, Valtteri Hietanen, Sami Jekunen ja Timo Hiltunen palasi Suomeen kymmenen päivää sitten. Näistä Hurri ja Hietanen ovat julkisesti kertoneensa sairastuneensa koronavirukseen.

– Minulla oli jo huhtikuun alussa Valko-Venäjällä sellaisia oireita, että aloin mietiskellä, mahtaako nyt tauti olla iskenyt. Kuivaa yskää, pari-kolme päivää lämpöä, päänsärkyä ja koko kroppaan särki. Olo kuitenkin parani nopeasti, joten ajattelin sen olevan sittenkin vain joku normaali flunssa, kertoo Joonas Hurri Yle Urheilulle.

Valko-Venäjällä koronaa vähäteltiin pitkään. Kun Hurri jo paleli kotisohvalla peittonsa alla, jääkiekkoa harrastava presidentti Alexander Lukashenko tokaisi maailmalle levinneessä haastattelussa, ettei virus viihdy jäähalleissa, koska ei se viihdy jääkaapeissakaan. Ehkäisyksi presidentti tarjosi vielä vodkaa ja saunaa.

– Vaikka taudin oireet olivatkin itsellä niin lieviä, niin tietysti halusin vielä testiin heti Suomeen palattuani. Testi tehtiin lentokentällä ja siitä matkustin yksityistaksilla kotiin Lahteen. Ja sieltähän se positiivinen tulos sitten pian tuli, Hurri kertaa.

Viruksen vahvistuttua Hurri (28) on noudattanut viranomaisilta saamiaan ohjeita. Kotikaranteeni jatkuu vielä ensi maanantaihin asti, eli yhteensä kaksi viikkoa.

– Päivittäin lääkäri soittaa ja kysyy vointia. Täällä oloni on kuitenkin tuntunut koko ajan terveeltä. Vanhemmat ovat tuoneet kauppaostokset oven taakse, joten sekin puoli on kunnossa.

Hurrin avopuoliso, Miss Suomi Alina Voronkova, testattiin viiden yhdessäolopäivän jälkeen, mutta hänellä virusta ei ole todettu. Ajan pariskunta on saanut kulumaan esimerkiksi treenaamalla.

– Vointi on ollut niin normaali, että kotikuntopiiriä on tullut tehtyä. Eikä sekään ole vaikuttanut heikentävästi olotilaan, Hurri kertoo.

Hurrin lisäksi monikaan huippu-urheilija ei ole kertonut ainakaan julkisesti sairastuneensa koronaan.

– Minullakaan ei ole tapana kertoa terveysasioita julkisuuteen, mutta nyt kun meidän nimet nostettiin venäläiselle uutissivulle, ajattelin kertoa oman tarinani, ja rauhoitella samalla kavereita. Ilmeisen moni ihminen saattaa sairastaa tämän lievänä tai jopa täysin oireettomana, joten minua ei ole pelottanut, Hurri lopettaa.

Suomessa suomalaiskiekkoilijoiden koronatartunnasta kertoi ensimmäisenä jatkoaika.com (siirryt toiseen palveluun) joka haastatteli juttuunsa Valtteri Hietasta. Hietanen kertoi Jatkoajan jutussa saaneensa koronatartunnan.

Lue myös:

Suomalainen Joonas joutuu pelaamaan jääkiekkoa maassa, jossa koronavirus on vitsi jopa presidentille: "Hän oli kommentoinut, että saunalla ja vodkalla tautia voi ehkäistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat