Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Ralliradio - Jyskälä 70 vuotta
  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu

Liigaseura KooKoo leikkaa pelaajien palkkoja – muille työntekijöille palkanalennuksia tai pakkolomia

KooKoo neuvottelee vielä kahden pelaajan kanssa säästöjen toteutustavasta.

KooKoo (Jääkiekon Miesten Liiga)
Yleisö kannustaa KooKoota katsomossa
Kouvolan KooKoolla oli käynnissä hieno kausi ennen koronapandemiaa. Arkistokuva.Ella Taponen

KooKoo Hockey Oy leikkaa pelaajien palkkoja sekä lomauttaa työntekijöitään tai alentaa heidän palkkojaan.

KooKoo on sopinut henkilökuntansa kanssa taloudellisista sopeutustoimenpiteistä koronapandemian taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi. Jääkiekkoyhtiö kärsii koronakriisin vuoksi merkittäviä taloudellisia menetyksiä.

Pelaajia ei lomauteta, sillä lähes kaikkien pelaajien kanssa päästiin sopimukseen palkkaleikkauksista. Kahden pelaajan osalta keskustelut säästöjen toteutustavasta ovat vielä kesken. Palkkaleikkausten ulkopuolelle jäävät pienimpien palkkaluokkien pelaajat.

– Elämme tällä hetkellä erikoisia ja monella tapaa haastavia aikoja. Maailma on taloudellisesti kovilla ja se vaikuttaa tottakai myös meihin. On selvää, että seuramme ja koko Liiga saivat kovan iskun, kun pudotuspelit jouduttiin perumaan, sanoo neuvotteluissa mukana ollut KooKoon kapteeni Alexander Bonsaksen.

– Olemme kaikki samassa veneessä ja on selvää, että pelaajien täytyy osaltaan osallistua talkoisiin. Nyt toivomme, että koronatilanne ei kestäisi enää kauaa, jotta pääsisimme palaamaan normaaliin arkeen mahdollisimman nopeasti.

Jääkiekkoseura ei kerro palkkaleikkausten suuruutta.

– Löysimme yhdessä ratkaisut, jotka ovat seuralle kokonaisuutena merkittäviä, mutta eivät yksilöille kohtuuttomia, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo.

Osalle palkkaleikkauksia, osa lomautetaan

Valmentajista, huoltajista ja muusta taustatiimistä osa lomautetaan ja osalle tulee palkkaleikkauksia. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä omatoimisesti henkilökohtaisten harjoitusohjelmien mukaan.

Toimiston henkilökunta lomautetaan porrastetusti kevään, kesän ja syksyn aikana 30–90 päiväksi. Lisäksi ravintolahenkilökunnasta osa lomautetaan.

KooKoo on sitoutunut hyvittämään sopeutustoimenpiteiden aiheuttamia tulonmenetyksiä takaisin henkilöstölle, jos yhdessä sovitut kriteerit täyttyvät tilikaudella 1.5.2020–30.4.2021.

KooKoolla on kaikkiaan 45 työntekijää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat