Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Liikuntapaikoille myönnettiin yli 28 miljoonaa euroa, Olympiastadion sai kaksi miljoonaa

Kustannusarvioltaan yli 700 000 euron hankkeisiin myönnettiin yhteensä 20 247 000 euroa.

Urheilupolitiikka
Helsingin Olympiastadion elokuussa 2019
Helsingin Olympiastadion sai kaksi miljoonaa avustusrahaa. Karoliina Simoinen / Yle

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yli 28 miljoonaa euroa. Kustannusarvioltaan yli 700 000 euron hankkeisiin myönnettiin yhteensä 20 247 000 euroa, ja 8 045 000 euroa menee aluehallintovirastoissa päätettäviin pienempiin liikuntapaikkahankkeisiin.

– Liikuntapaikkoihin investoiminen on investoimista ihmisten hyvinvointiin, Kosonen sanoi tiedotteessa.

Avustukset on kohdennettu erityisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikuntasaleihin ja -halleihin. Jäähallien hakemukset ovat pienentyneet merkittävästi. Suurimmat yksittäiset avustukset kohdistettiin uimahallihankkeisiin, kuten Rauman uuden uima- ja liikuntahallin rakentamiseen (1,2 miljoonaa).

Kansallisesti merkittävinä hankkeina avustettiin Helsingissä Olympiastadionin uudistamista (2 miljoonaa) ja Urhea-hallin rakentamista (2,2 miljoonaa).

Helsinkiläisen Mäkelänrinteen lukion yhteyteen nouseva Urhea-halli valmistunee vuonna 2021. Uudessa urheiluhallissa on tiloja niin koripallolle, yleisurheilulle, voimistelulle kuin painillekin. Koko Urhea-kampuksen hinta-arvio on 65 miljoonaa.

Olympiastadionin remontin hinnan on arvioitu nousevan yli 300 miljoonaan euroon. Remontin maksavat puoliksi Helsingin kaupunki ja valtio. Olympiastadion on Helsingin kaupungin omistuksessa, mutta se on vuokrattu Stadion Säätiölle, joka hallinnoi stadionia.

Ylen MOT-ohjelma kertoi maaliskuun lopussa Olympiastadionin remonttityömäällä havaituista epäkohdista.

Lue myös:

Skanska on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Olympiastadionilla tapahtuneista uhkailuepäilyistä

Olympiastadionin rakentajat asuivat surkeissa oloissa – "valoisa tilaelementti" olikin luvaton konttitalo, nyt kaupunki vaatii sen purkua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat