Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Ruotsinsuomalainen kiekkotähti hätyytteli ME-lukemia jalkapallohallissa

Daniel Ståhl aloittaa kisakautensa 11. kesäkuuta Oslon näytöskilpailussa.

yleisurheilu
Ståhl
AOP

Ruotsia edustava kiekonheittäjä Daniel Ståhl on huippukunnossa. Ruotsinsuomalainen kertoi tuoreessa haastattelussa, että kiekko on lentänyt halliharjoituksissa ennätyslukemiin.

– Rikoin melkein ME-tuloksen sisätiloissa, kun heitin jalkapallohallissa noin 69,5 metrin tuloksen, 27-vuotias hallitseva maailmanmestari totesi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Kiekon hallikisojen epävirallinen ennätys on 69,51, jonka virolainen Gerd Kanter nakkasi vuonna 2009.

– Uskon, että tulen rikkomaan hallimaailmanennätyksen kahden vuoden sisällä. Ulkokentillä tavoitteeni ei ole vielä maailmanennätyksessä, Ståhl linjasi.

Kiekon maailmanennätys on 74,08. 34 vuotta vanha ennätys on saksalaisen Jürgen Schultin nimissä.

Ståhl harjoittelee samalla tavalla kuin ennenkin, vaikka koronaviruspandemia on siirtänyt Tokion olympiakisat ja perunut Pariisin EM-kilpailut. Växjössä harjoitteleva kiekkotähti aloittaa kisakautensa 11. kesäkuuta, kun Oslossa nähdään tähtiurheilijoita näytöskilpailussa.

– On hienoa päästä taas kilpailemaan. En juuri ajattele ympärillä riehuvaa koronavirusta. Tavoitteenani on tehdä mahdollisimman pitkiä heittoja.

Oslossa piti järjestää kesäkuussa Timanttiliigan osakilpailu, mutta koronavirus sotki suunnitelmat. Nyt Oslossa urheillaan 11. kesäkuuta perinteisen Timanttiliigan sijasta näytöskisa ilman yleisöä. Tunnin mittaisessa tapahtumassa on määrä nähdä muun muassa norjalainen Karsten Warholm 400 metrin aidoissa sekä seiväshypyn mittelö Armand Duplantisin ja Renaud Lavillenien välillä.

Lue myös:

Timanttiliigan alku viivästyy jälleen, Oslo järjestää kesäkuussa näytöskisan ilman yleisöä

Pikajuoksulupaus Purola keventää korona-arkeaan rumpujen soitolla – "Nyt päätettiin olla kevät Suomessa"

Kiekkojärkäleiden Kalifornian-leiri vaihtui Etelä-Ruotsiin, josta kantautuu jo uutisia hirmuisista kaarista – "Muihin maihin verrattuna meillä on luksusolosuhteet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat