1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. salibandy

Sami Johansson ja Oona Kauppi salibandykauden parhaat

Kauden salibandyseuraa ei päästy nimeämään kauden jäätyä kesken.

Oona Kauppi nimettiin joulukuussa naisten MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Koronaviruksen takia kesken jääneen salibandykauden parhaat on valittu. Miehissä tittelin pokkasi Sami Johansson ja naisissa Oona Kauppi. Salibandyliitto kertoi valinnoista lauantaina.

Tamperelaisseura Classicin Johansson, 26, voitti liigassa niin pistepörssin (54+21=75) kuin maalipörssinkin. Johanssonin kauteen mahtui myös liigan ennätystä sivuava 10 pisteen peli, kun hän kahmi marraskuussa Steelersiä vastaan tehot 8+2.

Kauppi, 22, nimettiin joulukuussa naisten MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsin liigassa hän voitti mestaruuden IKSU:n riveissä.

Vuoden valmentajaksi nimettiin Classicin miehiä luotsaava Samu Kuitunen. Kauden salibandyseuraa ei päästy nimeämään kauden jäätyä kesken.

Lue myös:

Salibandyliiton yt-neuvottelut päätökseen – "Valmistelemme kilpailukauden käynnistämistä normaalin aikataulun mukaisesti"

Seura sulki salibandyjoukkueen rahahanat ja nyt Veera ja Oona Kaupin edustamaa Ruotsin mestaria uhkaa sulkeminen sarjasta: "Aika shokki"

Suomen salibandytähti juhli Ruotsin mestaruutta lenkkipolulla – toivoi hulppeampaa lopetusta kauteen: "Kliimaksi jäi kokematta"