"Unelma elää!" – E-Huuhkajilla tänään kohtalonpäivä EM-karsinnoissa

Suomen maajoukkueen pelit e-jalkapallon EM-jatkokarsinnoissa näkyvät suorana Yle Areenassa tänään kello 18 alkaen.

e-urheilu
Teemu Pukki eFootball PES 2020 -pelissä.
Johdattaako virtuaalinen Teemu Pukki Suomen e-jalkapallon EM-lopputurnaukseen? Se selviää tänään maanantaina 27.4. suorana Yle Areenassa ja Twitch.tv:ssä!KONAMI

Vaikka kesän jalkapallon EM-lopputurnaus onkin koronaepidemian takia lykätty vuoteen 2021, käyvät pelit Pro Evolution Soccer 2020 -videopelin virtuaalinurmien puolella vielä kuumana. Jatkokarsinnat eEURO 2020 -turnaukseen, eli virtuaalijalkapallon EM-kisoihin pelataan päätökseen tänään maanantaina.

Suomen e-jalkapallomaajoukkue taistelee paikoista jatkolohko I:ssä neljää muuta maata vastaan. Kolme parasta etenee lopputurnaukseen, mutta E-Huuhkajat on viikko sitten pelatun ensimmäisen karsintakierroksen jälkeen lohkojumbona.

- Aika paljon jäi hampaankoloon. Onhan se pieni pettymys, että ollaan takaa-ajajina tässä tilanteessa. Mutta viikon aikana pelaajien mielet ovat kyllä jo kirkastuneet ja odottavaisina lähdetään tämän päivän peleihin, maajoukkueen kapteeni Raoul Söderlund kertoi Yle E-Urheilulle ennen kohtalonotteluita.

- Unelma elää!

eEURO2020 -jatkokarsintojen lohkotilanne
Maaottelut pelataan 1-vastaan-1-pelimuodossa ja ottelupareina, joissa kahden osaottelun yhteismaalit ratkaisevat tuloksen.UEFA

Suomi aloitti jatkokarsinnat kaatamalla Montenegron yhteismaalein 3-2, mutta hävisi sitten erittäin tiukat otteluparit Kroatialle (2-3) ja Itävallalle (1-2). Portugalia vastaan tilanne oli ensimmäisen osaottelun jälkeen tasan 1-1, mutta toisessa repesi ja lopputuloksena oli tyly 1-6-tappio.

- Lohko on silti auki ja tasainen. Kaikkia vastaan on mahdollisuudet ja kaikkia vastaan lähdetään voittamaan. Laskeskelin, että seitsemän pistettä vähintään tarvitaan jos halutaan jatkoon. Helppoa se ei tule olemaan – muttei mahdotontakaan, Söderlund pohti.

Suomen PES-maajoukkueen pelaajat Joona Koivula (vas.) ja Raoul Söderlund.
Suomen PES-maajoukkueessa pelaavat nettikarsintojen perusteella valitut Joona Koivula (vas.) ja Raoul Söderlund (oik.) sekä Palloliiton järjestämästä kutsuturnauksesta mukaan nousseet Jussi Aalto sekä Martti Matola.SPL

Maajoukkueen harjoittelu ennen kohtalonpäivää on sujunut mallikkaasti: harjoitusmaaottelussa tasokas Tanska kaatui puhtaasti.

Maanantaina eniten pelivastuuta annettaneen karsintojen aikaan eniten otteluita pelanneelle puolustusspesialisti Jussi Aallolle sekä hyviä näyttöjä esittäneelle Joona Koivulalle.

- Joona ei ole itse asiassa hävinnyt vielä matsiakaan. Jussi tulee toki varmasti pelaamaan aika paljon, kuten ennenkin. Mutta ei varmaan ihan yhtä monta peliä kuin viime viikolla, Söderlund paljasti.

Viimeistä kertaa yhdessä?

Maajoukkue aloitti jatkokarsinnat koronaepidemian takia etänä niin, että kukin pelaaja pelasi kotoaan käsin. Ratkaisupäivää varten pelaajat päättivät kuitenkin kokoontua yhteen – ehkä viimeistä kertaa.

- Se on fiilisjuttu. Tämä saattaa olla kuitenkin viimeinen yhteinen tapahtuma joukkueen kanssa. Tänään ratkeaa, tuleeko unelmasta totta.

Korona pidetään kuitenkin mielessä ja tartuntariskit pyritään neljän hengen kokoontumisessa minimoimaan!

- Jokainen pelaa omalla ohjaimella. Ja pestään ahkerasti käsiä, Söderlund lupasi.

Teemu Pukki eFootball PES 2020 -pelissä.

Maanantai 27.3. | UEFA eEURO 2020 -karsinnat
Yle Areena | Twitch.tv (siirryt toiseen palveluun)

18:00 Kroatia - Suomi
19:00 Portugali - Suomi
20:00 Suomi - Itävalta
21:00 Montenegro - Suomi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat